Svet

Po nesreči turistične ladje na Kitajskem odkrili več deset novih trupel

STA
4. 6. 2015, 08.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Po nesreči turistične ladje, ki je v ponedeljek zvečer potonila na reki Jangce, so našli nova trupla. Reševalci so prvič v okviru iskanja morebitnih preživelih tudi zarezali v trup ladje in iz nje potegnili 39 novih trupel. Število potrjenih smrtnih žrtev se je s tem povzpelo na 65, več sto ljudi še vedno velja za pogrešane.

Twitter

V bližini kraja nesreče se je danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zbralo več sto sorodnikov pogrešanih potnikov, na poti pa je tudi več sto drugih.

Sorodniki so jezni zaradi skopih informacij o poteku reševanja, hkrati pa je vedno manjše upanje, da bi po nesreči lahko še našli preživele. V Šanghaju je v sredo prišlo tudi do izgredov med svojci, ki zahtevajo, da jih odpeljejo na kraj nesreče, in policijo.

Na ladji, ki je potonila med provincama Jianli in Hubei, je bilo 456 ljudi. Večina potnikov je bilo kitajskih državljanov, starejših od 60 let.

V času nesreče je na območju, kjer je ladja potonila, divjal majhen in izjemno hiter tornado. Veter naj bi pihal s hitrostjo najmanj 117 kilometrov na uro.