Neodgovorni vročekrvnež

Šokantno, s štirimi otroki v avtu in 1,2 promila v krvi po cesti lovil domačina

R.T.
24. 10. 2017, 09.48
Posodobljeno: 24. 10. 2017, 09.55
Deli članek:

V soboto se je v alpski dolini Stubai začelo odvijati naravnost neverjetno dogajanje, potem ko je 38-letnika na cesti prehitel 28-letni domačin.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

38-letni državljan Nemčije se je minibusom v soboto popoldne vozil po alpski dolini Stubai na Tirolskem, ko ga je s prehitevanjem očitno sprovociral 28-letni domačin.

Razjarjen 38-letnik je na »provokacijo« odgovoril tako, da je domačina poskusil zriniti s ceste, a je bil pri tem neuspešen. Domačin je pobegnil, zaradi česar je Nemec poklical dva rojaka ter jima je naročil, naj z avtomobili zapreta cesto. Bila sta uspešna, vročekrvnež pa je že škripal z zobmi. Najprej je na silo poskušal odpreti vrata vozila, v katerem je sedel domačin, ko mu to ni uspelo, pa se je s pestjo znesel nad pločevino. 28-letniku je nato uspel nov pobeg, a ni trajalo dolgo, ko ga je jezna bratovščina je znova ujela, kolovodja pa je na njegovem vozilu tokrat zlomil stransko ogledalo. Ob vnovičnem pobegu se je domačin odločil, da v zadevo vključi policijo, ki se je nemudoma pognala v lov za nevarnim voznikom minibusa. Ta ni imel nobenega namena upoštevati njihovih znakov, da mora ustaviti, a so bili policisti po približno 500 metrih vožnje vendarle uspešni.

Igra mačke in miši med nemškimi državljani in domačinom se je skupaj raztezala na kar deset kilometrih cestišča, vendar je največje presenečenje šele sledilo. Avstrijska policija je namreč sporočila, da so bili v minibusu prisotni tudi štirje otroci, vozniku pa da so za povrh izmerili še 0,61 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policija sicer obravnava tudi njegova rojaka.