ČRNI SCENARIJ

Medsosedski spor krvavo zapečatil s sekiro

ss
7. 10. 2017, 20.10
Deli članek:

Slobodan Bobić, obtožen umora soseda s sekiro, krivde po obtožbi ne priznava. Trdi, da je moril nekdo drug.

Samo Strel
Obtoženi Slobodan B

Zločin se je zgodil 2. julija okoli poldneva na Delavski ulici 7 v Zalogu, kjer sta se domnevno zaradi skupnega vhoda sprla 50-letna Slobodan B. in Jan Š. Po navedbah tožilstva je Slobodan v roke vzel sekiro in z njo Jana, invalida brez noge, tako hudo ranil, da je umrl na kraju napada, sam pa je nato do aretacije ves krvav blodil po dvorišču.

Včeraj je bil za obtoženega pred ljubljanskim okrožnim sodiščem izpeljan predobravnavni narok. Toda obtoženi krivde ni priznal niti posameznih dejstev v obtožbi, tožilec Marko Godec pa zanj »glede na njegov dosedanji zagovor« tudi ni imel posebnega predloga o višini kazni, če bi se odločil očitke priznati. Kot je bilo slišati, je zločin zagrešil nekdo tretji, ki se je oškodovancu na tak način odločil maščevati ...

Bo zaigral na karto neprištevnosti?

Obtoženčeva zagovornica, odvetnica Maja Kristan, je sodišču predlagala ogled kraja kaznivega dejanja z delno rekonstrukcijo, in sicer z namenom, da se preveri, ali sta lahko dve priči mrcvarjenje opazovali na lastne oči, ena iz svoje hiše, druga pa iz avta. Odvetnica Kristanova je predlagala tudi zaslišanje policistov, ki so obtoženega prijeli, poizvedbe o predkaznovanosti pokojnika tako v Sloveniji kot v Avstriji ter poizvedbe na policiji v zvezi z Bobićevim podajanjem kazenskih ovadb zoper svojega brata in v zvezi z umorom Aleša Grilca iz leta 2010, ki ga svetovni splet ne najde. Zdi se, kot da bo obramba zaigrala na karto neprištevnosti.

Glavna obravnava v začetku novembra

Tožilec Marko Godec je večini dokaznih predlogov obrambe nasprotoval, zadnjo besedo pri tem pa bo imela sodnica Špela Koleta, ki je začetek glavne obravnave razpisala v začetku novembra. Takrat bo tožilec Godec tudi uradno predstavil obtožnico, obtoženi pa menda podal svoj obširni zagovor. Za umor mu grozi najmanj 15 in največ 30 let zapora.