Andrej Šiško

Pet pred dvanajsto ni odstopil od kandidature

lt
7. 10. 2017, 20.00
Posodobljeno: 16. 10. 2017, 08.24
Deli članek:

Andrej Šiško, ki je zbral potrebne podpise za kandidaturo na predsedniških volitvah, je sporočil, da bo kljub vsemu kandidiral.

Bobo
Andrej Šiško

Kandidat Gibanja Zedinjena Slovenija je še v četrtek napovedoval, da namerava odstopiti od kandidature in svoje razloge pojasniti na tiskovni konferenci pet minut pred dvanajsto. A očitno si je Andrej Šiško v zadnjem hipu spet premislil.

Na tiskovni konferenci je prek svoje predstavnice Anice Bidar sporočil, da v predsedniški tekmi vztraja, in to kljub temu, da ga mediji ne vabijo na predvolilna soočenja. »Vsi kandidati nimamo enakih možnosti,« trdi Šiško.

Šiško je prepričan, da so javnomnenjske raziskave ponarejene in ne kažejo prave slike. Meni, da bi moral prvo mesto zasedati prav on, in ne Pahor, kar naj bi kazale pristne ankete.

Pri tem je pozval aktualnega predsednika Boruta Pahorja, naj se postavi proti načrtni diskriminaciji določenih kandidatov. Medijem je očital tudi to, da niso poročali o tem, da je Šiško zbral potrebne podpise. Izrečene so bile tudi kritike na račun upravnih enot, saj da so te odprte le takrat, ko so ljudje v službah, pri tem pa je podpise navadnih državljanov treba overiti, poslanskih podpisov pa ne.

V zadnjih dneh mu tako niso dale spati misli o »nedemokratičnih volitvah«. Glede umika iz tekme je dokončno razmislil v četrtek, saj so njegov telefon zasuli klici podpornikov, ki naj bi ga rotili, naj v tekmi vztraja, saj da je »edino upanje«.

Šiško torej ne zapušča predsedniške tekme. Uradno je sicer sploh ne bi mogel zapustiti, saj po rokovniku predsedniških volitev 2017 soglasja h kandidaturi ne more več umakniti.

Andrej Šiško