Brez doma 7 ljudi

FOTO: Medtem ko jih ni bilo doma, jim je zgorel dom

J. A./Dolenjski List
19. 8. 2017, 20.26
Posodobljeno: 19. 8. 2017, 20.30
Deli članek:

V noči na soboto sta v največjem trebanjskem romskem naselju Vejar zgorela dva bivalna kontejnerja.

Vida Hočevar
Družina Marjance Hudorovac je ostala brez doma.

Izvedeli smo, da je v njih živela družina, ki je tja po posredovanju občine prišla iz Zagorice. Le v nekaj minutah je brez doma ostalo sedem ljudi: mama Marjanca Hudorovac, hči Rajka, sin Sandi s partnerko in hčerko ter vnuka Gregor in Leja. V času požara družine ni bilo doma, saj naj bi bila zadnjih nekaj dni odsotna. Po neuradnih informacijah naj bi šlo v tem primeru za požig.

Vida Hočevar
Požar v romskem naselju.

Tega predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik ni potrdila. "Vzrok požara še ni znan. Opravljen je bil ogled, zavarovane sledi, zdaj pa nadaljujemo s preiskavo - zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin. O ugotovitvah bo po zaključku preiskave seznanjeno tožilstvo," se je glasil odgovor Drenikove na naše poizvedovanje.

Vida Hočevar
Požar v romskem naselju.

Marjanca Hudorovac je pretresena, ker je ostala brez skromnega bivališča, in pričakuje pomoč pristojnih inštitucij. Trebanjski romski svetnik Matija Hočevar pa je povedal, da se je zadnja leta v romsko naselje Vejar začasno ali za stalno prijavilo in priselilo kar veliko ljudi, med katerimi nastajajo različni konflikti. Po njegovem mnenju te spremembe dolgoročno ne prinašajo nič pozitivnega za njihovo naselje.

Vida Hočevar
Požar v romskem naselju.