OKRAS

Zablestite to poletje z najlepšimi kodri

zf
19. 8. 2017, 20.22
Deli članek:

Vam glavo krasi slap skodranih las? Če so vaši kodri naravni, imate veliko srečo. Kodri so seksi in romantični, poleg tega jih moški obožujejo.

Profimedia
Kadar umivate kodre, uporabljajte zelo majhno količino kremnega šampona.

Če kdaj vseeno hrepenite po ravnih laseh, pomislite na zvezdnice svetovnega formata, ki na rdeči preprogi blestijo s prikupnimi kodrastimi pričeskami. In če zmorejo one, zmorete tudi vi!

Kodri so ponovno »in«. Zato je prav, da jih negujete, urejate in pokažete javnosti.

Umivanje

Ne pozabite, da skodranih las ni priporočljivo prepogosto umivati, saj kodri pri sveže umitih laseh postanejo veliko bolj bujni in neukrotljivi. Kadar jih umivate, pa uporabljajte zelo majhno količino kremnega šampona, nekateri frizerji celo priporočajo, da šampon opustite in uporabljate samo regenerator in vodo. Sliši se nenavadno, vendar je menda zelo učinkovito. Po slednji metodi si umijete lase enkrat na teden z regeneratorjem, ki vsebuje pantenol, rastlinski glicerin in sorbitol. Regenerator dajte na konice prstov in ga vmasirajte v lasišče. Nato temeljito sperite. Druge dni v tednu pa po potrebi lase samo splaknite z vodo. Lasje bodo po nekaj tednih umivanja samo z regeneratorjem postali na otip bolj gladki in svilnati.

Izogibajte se česanju

Uporaba krtače kodre uniči, jih zaplete, povzroči pa tudi več vozlov. Namesto krtače raje uporabljajte svoje prste. Če brez krtače le ne morete, pa vsaj izberite takšno, ki ima zelo široko glavo in velik razmik med zobci.

Oblikovanje

Sklonite se in mokre lase nežno ovijte v brisačo, pri tem jih ne drgnite, da se ne poškodujejo. Skodrani lasje so bolj lomljivi in občutljivi kot ravni, zato z njimi ravnamo posebej previdno. Med prste porazdelite za žlico transparentnega gela za oblikovanje pričeske in ga nanesite na lase – od konic proti glavi. Nato posamezne pramene las navijajte na prste in tako oblikujte čvrste kodre. Pustite lase, da se posušijo na zraku.