"Strastni zbiratelj"

Ukradel kipca Marije in Jožefa z Jezusom

Sašo Avramovič
17. 5. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Za zdaj še neznani storilec je v Dolini pri Lendavi z nabožnega obeležja odtrgal in ukradel bronasta kipa Marije in Jožefa z Jezusom. Škoda je velika.

Lendavainfo.com
Policisti za neznanim storilcem še zbirajo obvestila.

Dolina pri Lendavi je naselje v občini Lendava, kjer živi okrog 350 prebivalcev. Naselje leži ob glavni cesti, ki vodi v smeri proti naselju Pince, nedaleč od slovensko-madžarske meje.

S precej nečednimi nameni

Dolino pri Lendavi je v noči na četrtek obiskal za zdaj še neznani storilec z nečednimi nameni. Meni nič, tebi nič je tik ob stanovanjskih hišah in glavni cesti, ki vodi proti Pincam, s podstavkov tamkajšnjega nabožnega obeležja (križa) odtrgal dva nabožna kipca, podobi Marije in Jožefa z Jezusom. Kot nam je sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica murskosoboške policijske uprave, gre za dva kipca iz brona. Ob tem pa je »strastni zbiratelj žlahtnih kovin« poškodoval tudi enega izmed podstavkov.

Lendavainfo.com
Utrgal in ukradel je kipca ter poškodoval še enega izmed podstavkov.

Poskušal vlomiti v bankomate?

Z dejanjem je naredil kar nekaj škode. Kot je dodala Rauševa, jo policisti ocenjujejo na okrog 1700 evrov. Možje v modrem še iščejo »frajerja« in o njem zbirajo obvestila. Ni izključeno niti to, da je tujec in da naj bi po dejanju »švignil« čez mejo. Če to drži, ga bo še težje najti. Pojavljajo se tudi ugibanja in govorice, da naj bi isti storilec v isti noči poskušal vlomiti v dva bankomata med Gornjo Radgono in Lendavo (policisti so bili o tem obveščeni v petek), a ko mu to ni uspelo, je odšel v Dolino in »sunil« kipca.

Pred dvema letoma

Izvedeli smo, da so bili kipca in obeležje postavljeni pred približno dvema letoma, ko je tamkajšnje kulturno društvo Petőfi Sándor poskrbelo za temeljito prenovo omenjenega obeležja. In prav na kipec Jožefa z Jezusom so čakali še posebno dolgo, saj je šlo za delo, za katerega ni serijske proizvodnje.

Lendavainfo.com
Izvedeli smo, da sta bila kipca in obeležje postavljena pred približno dvema letoma.