Prehitra in vinjena

FOTO: Tako je divjala, da je kar poletela nad krožiščem

pk
17. 5. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Veliko pozornosti v Ajdovščini te dni vzbuja poškodovan osrednji del krožišča pri bencinskem servisu, v katerem leži spirala. V to se je namreč zaletela pijana in prehitra domačinka.

pk
Namesto, da bi krožišče obvozila, je Vipavka z vso hitrostjo zapeljala v okrasno spiralo in nato trčila še v ulično svetilko.

Pred slabim letom je ajdovska občina na krožišču pri bencinskem servisu in nakupovalnem centru, uredila njegov osrednji del s kovinsko spiralo. Ta predstavljala vrtinčenje burje – močnega vetra, ki je tipično za te kraje. 

Lično in domiselno urejeno krožišče pa je v noči iz nedelje na ponedeljek dobilo novo podobo. Od tedaj je okrasna spirala precej poškodovana, saj jo je z avtomobilom oplazila vinjena domačinka.

pk
Okrasna spirala na sredini krožišča je zaradi trka z avtomobilom kar precej poškodovana. Občina jo bo morala popraviti.

Šla kar naravnost

Eden od stanovalcev stanovanjskega kompleksa Kresnice nam pove, da je nesrečo videl z balkona. Menda je bil mladenkin avto precej razbit; pričakoval je, da bo dekle poškodovano.

Nesreča se je zgodila, ko je mladenka vozila iz obvoznice proti Ribniku; v krožišču, namesto, da bi ga obvozila, je z vso hitrostjo priletela direktno v njegovo središče s spiralo, nakar je z avtom 'poskočila' na drugo stran krožišča, kjer jo je ustavil steber mestne razsvetljave. »Ugotovljeno je bilo, da je 21–letnica zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljala čez omenjeno krožno križišče, nakar je trčila v steber javne razsvetljave. V prometni nesreči se ni poškodovala. Ajdovski prometni policisti so zanjo odredili  preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imela v organizmu 0.70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka,« pojasni Dean Božnik, tiskovni predstavnik PU Nova Gorica.

pk
Po tem, ko je 'poskočila' čez spiralo, je pristala v stebru javne razsvetljave.

Občina, ki je vodila projekt okrasne ureditve krožišča in ga tudi financirala, ocenjuje, da naj bi bilo na spirali za od 7 do 8 tisoč evrov škode. Krožišče je sicer zavarovano.

Slišali pok

Policijo je o nesreči obvestil stanovalec enega od blokov v stanovanjskem kompleksu Kresnice, ki leži zraven krožišča. Ta je menda zaslišal močan pok, kar je seveda vzbudilo njegovo pozornost. Izvedeli smo, da naj bi bila povzročiteljica nesreče domačinka. 21-letna mladenka naj bi bila namreč doma iz ene od vasic v Občini Vipava. Dekletu so seveda začasno odvzeli vozniški izpit. Zaradi prekrška; neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola, se bo morala zagovarjati na sodišču.

pk
Ajdovci se čudijo mladenki; sprašujejo se, kako ji je uspelo poleteti čez spiralo.