"Smrdel" po parfumu?

Fakija zaradi vnetih oči ni prepoznal kot vlomilca

ss
28. 3. 2017, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pred sodnico na ljubljanskem okrožnem sodišču je stopil slavni kmet Fahrudin Čaušević – Faki. Obtožen je poskusa velike tatvine, za kar mu grozi do pet let zapora.

Svet24
Faki: »Odgovarjal bom samo na vprašanja svojega odvetnika.«

Fahrudina Čauševića – Fakija obtožujejo, da je 9. novembra lani skupaj z neznancem vlomil v stanovanje v bloku na Cesti Dolomitskega odreda v Ljubljani. Ker sta se pridaniča s prizorišča odplazila brez plena, je ostalo zgolj pri poskusu kaznivega dejanja. Spomnimo, pri pobegu s kraja zločina sta jima pot prekrižala soseda. Faki in pajdaš sta enega poškropila s solzivcem in jo ucvrla v smeri viškega pokopališča, tam je Fakija prestregla policija.

Krivde ne priznava

Faki na predobravnavnem naroku krivde ni priznal, iz dokaznih predlogov njegovega zagovornika Andreja Barage gre sklepati, da 32-letnik sploh ni bil na kraju zločina. Zagovarja se, da je bil v kritičnem času, ko naj bi z neznanim storilcem iskal dragocenosti, pravzaprav pri tašči.

Faki je na današnji obravnavi odgovarjal zgolj na vprašanja svojega zagovornika. Tako naj sploh ne bi vedel, kje se zadevni stanovanjski blok nahaja. Pravi, da se je okoli osme ure zvečer poslovil od tašče, ko ga je na poti domov prestregla policija. Na njihove navedbe, da so ga zalotili vsega umazanega in smrdečega po solzivcu, pa odgovarja, da nikakor ni smrdel po solzivcu, temveč po parfumu.

Sodišče je zaslišalo tudi žrtev napada s solzivcem, soseda oškodovanih Mateja P. Tega so na usodni dan na viškem pokopališču z obdolženim soočili, vendar, kot pravi, Fakija zaradi teme in od solzivca vnetih oči ni prepoznal kot storilca.

Več podrobnosti o sodnih dogodivščinah zmagoslavnega kmeta Fahrudina si lahko preberete v jutrišnji tiskani izdaji časopisa Svet24.