Obtoženi zmagovalec Kmetije

Faki: "Ne morem priznati nečesa, česar nisem storil!"

mr
22. 2. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zmagoslavni kmet Fahrudin Čaušević - Faki v novem kazenskem postopku zaradi poskusa velike tatvine, obsodba na 2 leti in 8 mesecev za rop in vlomno tatvino pa še ni pravnomočna.

Svet24
Zmagoslavni kmet je od 9. novembra lani v priporu.

Za 32-letnika, ki je skupaj z neznanim storilcem obtožen poskusa velike tatvine, je bil včeraj na ljubljanskem okrožnem sodišču izpeljan predobravnavni narok. »Krivde ne priznam, ne morem priznati nečesa, česar nisem storil,« je bil kratek Faki, ko ga je sodnica Mojca Kocjančič vprašala, ali prizna očitke.

Faki naj bi z neznanim pomagačem poskus velike tatvine zagrešil 9. novembra lani. 

Tožilstvo bo obtožnico podrobneje predstavilo ob začetku glavne obravnave 28. marca, neuradno pa smo izvedeli, da naj bi Faki in neznanec 9. novembra lani skozi balkonska vrata vlomila v stanovanje na Cesti Dolomitskega odreda v Ljubljani, a ker ob pregledu nista našla vrednejših predmetov, sta odšla praznih rok, zato je ostalo zgolj pri poskusu kaznivega dejanja. Fakija so po naših informacijah policisti prijeli kakšne pol ure po dogodku v bližini viškega pokopališča, nedaleč od kraja dejanja, preiskovalni sodnik pa ga je poslal v pripor.

Obramba zahteva zaslišanje antropologa

A kot je bilo razbrati iz dokaznih predlogov obrambe, Faki sploh ni bil na kraju zločina. Njegov zagovornik, bivši sodnik, odvetnik Andrej Baraga, je sodišču med drugim predlagal zaslišanje izvedenca antropologa, ki bo ob ogledu posnetkov varnostnih kamer v bloku ugotavljal, ali je kdo od »zasačenih« storilcev Čaušević ali ne. Baraga je v nadaljevanju predlagal tudi zaslišanje treh viških policistov, ki so opravili uradni zaznamek o dogodku oziroma ogled kraja kaznivega dejanja, zaslišanje oškodovancev in sosedov, ki sta se »konfrontirala« z odhajajočima storilcema.

Marko Vavpotič
Z zmago v resničnostnem šovu je v žep pospravil 50 tisočakov, s kaznivimi dejanji pa še enkrat več.

Namesto babice brutalna roparja

Faki naj bi kaznivo dejanje storil v času, ko so mu na ljubljanskem okrožnem sodišču skupaj z bratom Mirsadom sodili za rop in vlomno tatvino. Brata Čaušević sta takrat priznala, da sta 30. aprila 2014 vlamljala v stanovanjsko hišo družine Belović oziroma Šturm na Ižanski cesti v Ljubljani. Ko ju je slišal eden od mlajših domačih in vprašal, kdo je, sta mu odgovorila: »Babi!« Mladenič je »babici« odprl vrata, nakar ga je Mirsad s pestjo udaril v obraz in ga začel daviti, hkrati pa ga je spraševal po zlatu, sefu in denarju, medtem ko je Fahrudin iskal dragocenosti.

Mladeniču grozila z rezanjem prstov

Ob tem sta brata Čaušević oškodovancu grozila, da mu bosta odrezala prst, če ne spregovori, nato sta ga zaprla v kopalnico, vrata pa založila s predalnikom, polnim knjig. Iz hiše sta nakradla za okrog 90 tisoč evrov dragocenosti, Faki pa je 15. julija vlomil še v stanovanje družine Bešić na Štihovi ulici v Ljubljani, kjer je obogatel za dodatnih 11 tisočakov. Tridesetletni Mirsad je bil konec novembra lani obsojen na dve leti zapora, njegov slavni brat pa na dve leti in osem mesecev, a sodbi, kot rečeno, še nista pravnomočni.