Zlati fant priznal

Tin dvojni umor "opisal do najmanjših podrobnosti"

R.T.
28. 3. 2017, 18.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na državno tožilstvo v Šibeniku so danes v policijskem kombiju privedli Tina Šunjergo.

Facebook
"Deluje mi kot povsem običajen in povprečen fant."

19-letnega Tina Šunjergo, osumljenega za umor svojih staršev, so danes zaslišali na državnem tožilstvu v Šibeniku. Pred stavbo se je zbralo veliko število meščanov, vendar so čakali zaman, saj so Šunjergo v policijskem vozilu na skrivaj pripeljali neposredno na dvorišče. V spremstvu svojega odvetnika po službeni dolžnosti Frana Baice je krivdo za zločin priznal.

Grozi mu najmanj 5 in največ 40 let zapora za umor. Zaradi dvojnega umora pa obstaja tudi možnost, da mu dosodijo 50 let zapora.

»Zločin je priznal, imel je seveda nek svoj motiv, vendar to zdaj spada v podrobnosti obrambe. Deluje mi kot povsem običajen in povprečen fant, vendar je njegove motive in razloge težko razumeti,« je po zaslišanju pred novinarji izjavil Baica.

Po poročanju Jutarnjega lista naj bi bil med zaslišanjem miren, zločin, ki naj bi ga opisal do najmanjših podrobnosti, pa naj bi globoko obžaloval. Kot motiv naj bi navedel verbalne spore s starši, ki so vrhunec dosegli v zadnjih dneh. Tako naj ne bi mogel več prenašati nenehnih pritožb staršev glede njegovega načina življenja.

Neuradno naj bi danes na zaslišanje privedli tudi njegova 18 oz. 20 let stara prijatelja, ki ju sumijo, da sta za zločin vedela, vendar tega nista prijavila policiji. Zaradi mladoletnosti je policija iz pripora izpustila še tretjega mladeniča, ki naj bi tudi vedel za zločin.