Mu bo alibi dala tašča?

Slavni kmet Faki s čokolado v žepu kradel bogatim

mr
27. 2. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zmagoslavni kmet Fahrudin Čaušević - Faki v novem kazenskem postopku zaradi poskusa velike tatvine, obsodba na dve leti in osem mesecev za rop in vlomno tatvino pa še ni pravnomočna.

Svet24
Zmagovalcu resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek je vrag odnesel šalo.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču mu bodo v začetku marca začeli soditi za poskus velike tatvine, za kar mu grozi do pet let zapora.

Faki namreč na predobravnavnem naroku krivde ni priznal, iz dokaznih predlogov njegovega zagovornika Andreja Barage pa je bilo sklepati, da 32-letnik sploh ni bil na kraju zločina.

Soseda poškropila s solzivcem

Obtoženi naj bi sicer skupaj z neznancem 9. novembra lani skozi prezračevalni jašek kletne garaže bloka na Cesti Dolomitskega odreda v Ljubljani vlomil v stanovanje, ker pa ob pregledu nista našla vrednejših predmetov (zaradi predhodnih izkušenj sicer premožnejše družine z vlomilci), sta odšla praznih rok, zato je ostalo zgolj pri poskusu kaznivega dejanja. Med odhajanjem iz bloka sta storilca presenetila dva soseda, a je lopovoma uspelo pobegniti v smeri viškega pokopališča, enega od sosedov pa sta mimogrede še poškropila s solzivcem.

V kritičnem času je bil pri tašči

Zmagoslavni kmet bo zagovor podal 4. marca ob začetku glavne obravnave, v preiskavi pa se je zagovarjal, da je bil v kritičnem času pri svoji tašči. Hodil je čez cesto po Poti spominov in tovarištva, ko je zagledal dva policijska avtomobila. Možje v modrem so mu povedali, da opravljajo kontrolo, ga preiskali in odpeljali. Tako je 32-letnik sam povedal v preiskavi, medtem ko na vprašanja tožilstva in preiskovalne sodnice, ki ga je po zaslišanju vtaknila v pripor, ni želel odgovarjati.

Policistom izročil tudi čokoladice

Policisti, ki so imeli kritičnega večera opravka s Fakijem, so med drugim v preiskavi izpovedovali, da je bil ob srečanju ves umazan oziroma prašen in je smrdel po solzivcu, nekateri pa so ga poznali že iz prejšnjih postopkov ... Na licu mesta je policistom izročil radijsko zvezo, podkapo z izrezom za oči, rokavice in »še neke čokoladice«. Med postopkom je imel po navedbah ene od policistk ves čas rdeča lička, na uvodni poziv, naj se identificira, pa je takoj vprašal: »Kaj je bilo narobe?«

Očitno hoče milejšo kazen

Dvaintridesetletnik je bil sicer novembra lani obsojen na dve leti in osem mesecev zapora zaradi ropa in vlomne tatvine (škode za okrog sto tisočakov). In čeprav je očitke takrat priznal, kazen še ni pravnomočna, zadeva pa je pod drobnogledom višjega sodišča. Zatožno klop je takrat grel z dve leti mlajšim bratom Mirsadom, ki je očitke za rop prav tako priznal in bil obsojen na dve leti zapora, čeprav si je obramba obeh v sklepni besedi prizadevala za precej milejše kazni.