Kriminal pri nas

Pijani Hrvat jeseniškim policistom med postopkom psoval mater

rm
27. 2. 2017, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24

1. Celjski policisti so v Dobju pri Planini obravnavali vlom v prostore župnišča. Neznani storilec je odnesel nekaj gotovine.

2. V Pivki je nekdo vlomil v mlekomat in iz kasete z denarjem pobral drobiž.

3. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec v vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

4. V Velenju so neznanci vlomili v lokal. Pogrešajo dnevni izkupiček, televizijo in nekaj žganja.

5. Primorski policisti so v Luciji ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila, domačina, ki je v vozilu prevažal dve leti starega otroka. Nič narobe, če ne bi očka vozil pod očitnim vplivom mamil, saj mu je alkotest pokazal ničlo, strokovni pregled pa je odločno odklonil. Otroka je prevzela mama, obveščen je bil pristojni CSD, 38-letnika pa so policisti pridržali in zoper njega spisali obdolžilni predlog.

6. V Mozirju so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša sedem kosov orožja iz obdobja druge svetovne vojne.

7. V Črni na Koroškem je v neznano izginil 25-letnik, zato je za njim stekla iskalna akcija. Policisti so pogrešanega nato ustavili na motorju, ki ga je ukradel lastniku iz Pristave. Po vseh zbranih obvestilih bo Korošec kazensko ovaden.

8. Mariborski policisti so na območju Šentilja obravnavali vlom v vrtec. Lopovi so preiskali več kot 30 prostorov, ukradli pa nekaj gotovine. Več škode so neznanci povzročili z lomastenjem, in sicer za okrog 5000 evrov.

9. Dolenjski policisti so v Mirni obravnavali vlom v prostore društva. Storilci sicer niso ničesar ukradli, so pa v notranjosti izpraznili dva gasilna aparata in povzročili za okrog 10.000 evrov škode.

10. Jeseniški policisti so na Hrušici pridržali Hrvata, ki je na avtobusu pijan povzročal kraval, med vožnjo pa oviral tudi voznika, saj ga je grabil za roke in volan. Tujec, ki se je nedostojno vedel tudi do policistov, bo prejel plačilni nalog zaradi kršitev JRM.