SLADKI VRH

Roman je v šoku hotel reševati svoje imetje

Gabrijel Toplak
27. 2. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V bližini hiše Romana Adlerja ni nikogar, zato požara ni nihče pravočasno opazil. Ko so gasilci prispeli, je bilo že prepozno.

PGD Šentilj
Požar je stanovanjsko hišo popolnoma uničil, v gorečem objektu pa so poginili dva psa in dve mački.

Gasilci v občini Šentilj v Slovenskih goricah so v petek zvečer imeli novo večjo intervencijo. Zagorelo je namreč v nekoliko starejši leseni hiši domačina Romana Adlerja v Sladkem Vrhu 47.

Težave z elektriko

Kot je za Svet24 povedal občinski gasilski poveljnik in vodja intervencije Andrej Kmetič, je regijski center ob 19.30 aktiviral PGD Šentilj, Ceršak, Paloma in Velka (65 gasilcev z 11 vozili). »Ob našem prihodu ob 19.45 sta bila celoten objekt in streha že v plamenih. Gorelo je še v notranjosti objekta, kjer smo gasilci tudi gasili in pozneje izvedeli, da je imel lastnik v prostorih plinsko jeklenko. Vode smo imeli dovolj, saj je delovalo hidrantno omrežje,« je pojasnil. Požar je hišo popolnoma uničil, v objektu so zgoreli dva psa in dve mački, medtem ko jim je konja uspelo rešiti iz hleva. Sogovornik je nekoliko pograjal dežurno službo Elektra Maribor. »Velike težave nam je povzročala električna energija. Številni goreči kabli so bili namreč kljub močnemu ognju še vedno pod napetostjo, varnostno stikalo pa tega ni preprečilo. Na regijski center sem podal zahtevo po nujnem posredovanju elektrikarjev, to pa so se na kraju požara pojavili šele po kakšnih 45 minutah in trikratnem pozivu. Gašenje je bilo oteženo in lahko zatrdim, da ob hitrejši intervenciji elektrikarjev škoda ne bi bila tako velika,« je povedal Kmetič.

PGD Šentilj
Hiša je zgorela skoraj v celoti, požar pa so pogasili gasilci.

Lastnik v domači oskrbi

Gašenje pa je bilo precej oteženo tudi zaradi lastnika, ki je padel v šok in je bil precej napadalen. Na vsak način je hotel sodelovati v reševanju imetja; želel je sam v goreči objekt, kar so mu preprečili kar štirje gasilci. Posredovala je tudi šentiljska policija in Adlerja umirila. Vodja gasilske intervencije je poklical tudi nujno medicinsko pomoč iz Maribora, vendar so lastnika po pregledu predali v domačo oskrbo.