Streljanje

Divji pregon: 26-letnemu Matjažu zadišala kri 10 let starejšega Dejana

J.P.
14. 3. 2017, 20.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Med divjo gonjo po mariborskih ulicah mu je stregel po življenju.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V bližini bivše trgovine Lesnina v Hočah so odjeknili streli. Le nekaj po 21. uri je 26-letni Matjaž F. iz Gačnika pri Mariboru – po poročanju Dnevnika se ukvarja s preprodajo vozil, uradno pa z gradbeno mehanizacijo in prevozništvom – streljal na 10 let starejšega Dejana G. iz Slovenske Bistrice, ki je tam tudi upravitelj gostinskega lokala. Poskušal ga je umoriti, so v obvestilu zapisali policisti. Ni ga zdel. 36-letnik je sedel v svojega črnega audija A6 avant in ga usmeril proti Mariboru. Matjaž mu je sledil v belem BMW 6 nemških registrskih tablic.

Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava tega kaznivega dejanja. Z namenom, da bi razjasnili vse okoliščine tega dejanja, pozivamo vse morebitne priče, da se zglasijo na najbližji policijski postaji, pokličejo interventno številko Policije 113 ali na anonimni telefon Policije 080 1200.

Zasledoval ga je proti Betnavi, po naselju Pivola, po Streliški in Ljubljanski ulici ter po cesti Proletarskih brigad v Mariboru. Presedel se je v belo škodo octavio combi s koprskimi registrskimi oznakami in znova krenil za Dejanom.

Že v priporu

Takoj za križiščem za Radizel oziroma Slivnico v bližini semaforiziranega križišča v Hočah je uspel presekati pot 36-letniku. Izvlekel je pištolo in streljal. Tudi tokrat ni zadel. Dejan je prestavil v vzvratno prestavo in zapeljal po Tržaški in Titovi cesti v središče Maribora. Matjaž ga je že po nekaj kilometrih dohitel v bližini trgovine Harvey Norman in spet streljal.

Kaj se je dogajalo po tistem, ni znano. Matjaž je bodisi prenehal s pregonom bodisi je Dejanu uspelo pobegniti. Slednji v incidentu ni utrpel hujših telesnih poškodb, Matjažu pa so kriminalisti še isto noč, to je včeraj, odvzeli prostost.