Požar v Ljutomeru

V požaru nastalo za milijon evrov škode

Sašo Avramovič
14. 3. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V noči na ponedeljek je zagorelo ostrešje razdelilne transformatorske postaje v bližini podjetja Murales v Ljutomeru. Tuja krivda je izključena.

PGD Ljutomer
Zagorelo je ostrešje razdelilne transformatorske postaje v bližini podjetja Murales.

Ko so prebivalci Ljutomera v noči na ponedeljek trdno spali, bilo je nekaj minut čez polnoč, je na Kolodvorski ulici izbruhnil obsežen požar; prvi so ga opazili policisti med nočnim kontroliranjem. Zagorelo je ostrešje razdelilne transformatorske postaje v bližini podjetja Murales.

Požar že povsem razvit

Na kraj požara so takoj prihiteli gasilci iz osmih prostovoljnih gasilskih društev (PGD) – Ljutomer, Murska Sobota, Radomerje, Spodnji Kamenščak, Gresovščak, Cven, Branoslavci in Cezanjevci. Poveljnik PGD Ljutomer in vodja intervencije Dušan Hunjadi nam je povedal, da je na intervenciji posredovalo kar 45 gasilcev. »Ko smo prišli na kraj dogodka, je bil požar že popolnoma razvit,« je dejal.

Zahtevna intervencija

Intervencija je bila še posebej zahtevna zaradi tega, ker je v objektu vse pod električnim tokom, zato so morali delavci Elektra najprej odklopiti elektriko, šele nato so lahko gasilci varno začeli gasiti požar. K sreči se ogenj ni razširil na druge objekte in tudi nobeno človeško življenje ni bilo ogroženo. »Požar je bil lokaliziran nekaj minut pred 2. uro, intervencijo pa smo končali ob 5.15, po koncu požarne straže,« je dodal Hunjadi.

Uničenih 150 kvadratov

Policisti in kriminalisti so ob zbiranju obvestil na kraju ugotovili, da je tuja krivda za požar izključena. Požar se je iz elektroinštalacije objekta razširil v preostale  prostore. »Pogorela sta celotno ostrešje in nadstropje objekta, ki se nahaja pod ostrešjem s celotno opremo. Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog milijon evrov škode,« so sporočili z murskosoboške policijske uprave.