Maščevanja

Mafijska vojna vzela več kot osem življenj

uk
14. 3. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Že približno sedem let trajajo spopadi med srbsko in črnogorsko mafijo, medtem pa je umrlo vsaj osem oseb. Med najodmevnejšimi je nedavni umor Slobodana Šaranovića (79).

arhiv
Slobodan Šaranović je bil ustreljen pred nekaj dnevi pred svojo hišo.

Šaranovića so umorili 10. marca okoli desete ure zvečer v Budvi. Slobodan, ki naj bi bil sicer pripadnik klana Amerika, je bil osumljen umora Nikole Bojovića (39). Na Šaranovića so streljali iz vozečega avtomobila pred njegovo hišo, za posledicami strelnih ran pa je umrl na kraju dogodka. Bil je lastnik več podjetij v Črni gori, Srbiji in Avstriji. Decembra lani je bil izpuščen iz pripora v Spužu, kjer je bil tri leta priprt zaradi sodelovanja pri umoru Nikole Bojovića, brata domnevnega vodje zemunskega klana Luke Bojovića. Šaranović je sicer vpletenost v umor vseskozi zanikal.

Umora dveh bratov sta sprožila začarani krog, ki bo najverjetneje prinesel še več trupel. Seveda pa gre na koncu za prevlado nad srbskim podzemljem. 

Izginuli Radonjić 

Srbski mediji so prepričani, to potrjujejo tudi policijski viri, da gre za še enega od umorov tekom vojne med mafijskima klanoma. V vojno je bil skoraj gotovo vpleten tudi Slobodan Radonjić, ki je izginil leta 2009. Radonjić je bil po informacijah policije vpleten v preprodajo drog za zemunski klan. Čeprav njegovega trupla do danes niso našli, preiskovalci verjamejo, da je bil umorjen. Zemunskemu klanu naj bi dolgoval kar nekaj denarja. 

Umor Nikole 

Umor Šaranovića pa je gotovo povezan z umorom Nikole Bojovića. Aprila 2013 je bil v Ulici carice Milice, tako rekoč sredi Beograda, umorjen že omenjeni brat Luke Bojovića. Tako naj bi se Šaranović maščeval vodji zemunskega klana za umor njegovega brata Branislava Šaranovića, pripadnika črnogorskega podzemlja. Branislav je bil umorjen leta 2009. Luka Bojović se je zdaj očitno maščeval za umor svojega brata in policijski viri se bojijo, da vojna med klani še niti približno ni končana.