Štajerska avtocesta

Avtocesta A1: v trčenju umrla ena oseba. Povzročitelj izstopil iz vozila in pobegnil. Na begu ni bil dolgo

J.P.
14. 3. 2017, 20.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nekaj pred 19. uro se je na avtocesti A1 med Vrholami pri Slovenskih Konjicah in Slovensko Bistrico v smeri proti Mariboru zgodila prometna nesreča.

Bobo
Voznik tovornega vozila je na kraju nesreče umrl.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so bili na kraj prometne nesreče takoj poslani delavci Darsa, reševalci, gasilci, policisti in dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru, ki bo vodila ogled kraja nesreče.

Po prvih podatkih je voznik tovornega vozila madžarskih registrskih tablic zaradi okvare obstal na odstavnem pasu avtoceste. Tam je vanj trčil voznik osebnega avtomobila znamke Seat Cordoba modre barve in z registrskimi tablicami s celjskega območja. Voznik tovornega vozila je na kraju nesreče umrl, voznik osebnega avtomobila pa je s svojega vozila snel registrski tablici, avto pustil na kraju nesreče in peš pobegnil. 

Domnevnega povzročitelja prometne nesreče so izsledili in prijeli policisti Policijske uprave Murska Sobota. Ti ga bodo predali kolegom Postaje prometne policije Maribor.

Obvoz je urejen

Štajerska avtocesta med priključkoma Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica jug v smeri Maribora je bila zaprta. Obvoz je bil urejen po vzporedni regionalni cesti.  Na priključku Slovenske Konjice je nastal zastoj, dolg približno en kilometer.