Črna kronika

Na območju Maribora umrl 47-letni voznik štirikolesnika

STA/M.J.
20. 9. 2015, 12.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na območju Maribora se je danes zgodaj zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 47-letni voznik štirikolesnika iz okolice Maribora. Pri vožnji ni uporabljal varnostnega pasu. Njegov sopotnik, 34-letni Mariborčan, ki je uporabljal varnostni pas, se je v nesreči lahko poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico.

Profimedia

Moški iz okolice Maribora je vozil štirikolesnik z varnostnim lokom po gozdni makadamski cesti iz smeri Bellevueja proti Pekram. Izven naselja Log na mestu, kjer vozišče poteka po klancu navzdol in v desni nepregledni ovinek, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku ceste ter svojim vozniškim sposobnostim, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Med vožnjo skozi desni ovinek ga je med zaviranjem zaneslo naravnost proti levi strani vozišča. Zapeljal je z vozišča in s čelnim delom vozila trčil v drevo. Vrglo ga je iz vozila po strmem pobočju navzdol, kjer je obležal 80 metrov stran od mesta trčenja. Kljub uporabi zaščitne homologirane čelade se je tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Policisti so sprožili ustrezne postopke in opravila, da bi ugotovili, ali je imel pokojni voznik v organizmu kaj alkohola. Njegovemu sopotniku je elektronski alkotest namreč pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka skoraj miligram alkohola.