Tuje

Krstni boter malemu Michaelu

S.D.
28. 10. 2023, 10.45
Deli članek:

Hollywoodski zvezdnik je bil zelo presenečen, ko je prišel klic iz Rima, vendar prošnje dolgoletnega prijatelja seveda ni mogel odkloniti.

Profimedia
Temnopolti igralec Forest Whitaker je bil priča cerkvenemu obredu, ki je bil po njegovih besedah zelo ganljiv in duhoven. »Hkrati pa sem dobil tudi priložnost, da sem si ogledal Baziliko sv. Petra.«

Leta 2008, ko je italijanski modni oblikovalec Domenica Vacca za podelitev zlatih globusov in oskarjev oblekel igralca Foresta Whitakerja, se je začelo eno najlepših mogočih prijateljstev. Zato ne preseneča, da zdaj 62-letni igralec ni mogel odkloniti prijateljeve prošnje, da bi bil krstni boter njegovemu sinu Michaelu Yorku. Prav nasprotno. Forest je pozneje novinarjem priznal, da je resnično počaščen, da mu je prijatelj zaupal takšno vlogo. Z velikim veseljem je torej pred kratkim odpotoval v Rim, kjer sta ga pričakala Domenico in njegova žena Eleonore z njunim sinkom. Krst je potekal v čudoviti Baziliki sv. Petra v Vatikanu in Forest, ki je že od malih nog globoko veren, je bil presrečen, da je lahko užival v lepotah, ki se skrivajo v baziliki. Hvaležen pa je bil tudi Domenico, ki je pozneje priznal: »V veliko veselje mi je gostiti mojega velikega prijatelja v Rimu in ga imeti za krstnega botra mojemu sinu Michaelu Yorku. S tem ohranjam povezavo med Združenimi državami, kjer sem živel 30 let, in Italijo, kjer sem se rodil in kjer zdaj živim šest mesecev na leto.« Cerkvenemu obredu je sledilo slavnostno kosilo, ki se ga je udeležilo okoli 30 ljudi. Forest pa je obisk Rima izkoristil tudi za počitek in sprehod po mestu.