Mnenja

Ženskam, ki tečejo z volkovi

Jelka Sežun
27. 2. 2024, 10.37
Posodobljeno: 27. 2. 2024, 10.41
Deli članek:

Tule je nekaj prvih komentarjev in objav z družbenih medijev.

Mateja J. Potočnik
Še en šopek letošnjih najžlahtnejših

Jožica Frigelj

Marjanca je zakon. Za vedno. Kot je bilo rečeno na prireditvi – ona je nacionalni zaklad. Hvala za večno otroštvo.

Alenka Weber

Čestitke Marjanci Jemec Božič za vse, s čimer nas je obogatila. Zame je ona Slovenka leta.

Leni Jelen

Bilo je res čudovito!! ODLICEN program, krasno vzdušje. Vse kandidatke si zaslužijo postati SLOVENKE leta, a zmagala je moja favoritka. No, odkrito, ko sva se z hčerjo vozili proti Ljubljani, sem ji že v avtu dejala, da bo zmagala Ana. Zelo lepo je bilo, da ste gospe Aniti Ogulin podelili kipec, in lepo je bilo slišati njen govor … pa čeprav samo preko videa.

revija Jana
Nominiranke: nobena ni šla domov brez veličastnega šopka.

Marjan Frigelj

Ko bi se vsi mi zares zavedali, kakšne izjemne ženske so med nami, bi bili eden najbolj ponosnih narodov, ne pa nezadovoljne kisle kumare. 

Slavica Simetinger

Čestitke vsem izjemnim ženskam. Vem, da se je gospa Ana Petrič zavzemala za starejše, in upam, da se bo borila še naprej. A to, kar je naredila naša županja Romana Lesjak za našo Črno, pa ni naredila še nobena ženska do sedaj. Zato še posebej čestitke njej.

Loredana Cernac

Anita Ogulin ... to je, kot bi rekel besedo ljubezen, sočutje, moč, nepremagljivost, vztrajnost, odrekanje, toplina, mama, božanje … ma ni besed za njena dela. Čestitke, draga Anita.

Tudi tebi, Ana Petrič, čestitke in vsem drugim Slovenkam, ki vam je mar ...

Marko Filipič

Pravijo, da smo vsi nadomestljivi ... Spoštovana ga. Anita Ogulin pač NI! Amen ... 

Tatjana Bobnar

Poklon do tal in vsa čast in zahvala gospe Aniti Ogulin. Ja, ona je Milost in je hkrati tudi Upanje. Za vse nas. Za boljši svet.

Mirjam Senica

Iz srca čestitam vsem krasnim, pogumnim, srčnim ženskam, še posebej Ani Petrič, Romani Lesjak in z velikim toplim objemom Aniti Ogulin! Moj poklon ženskam, ki tečejo z volkovi! 

revija Jana
Kaj počnejo nominiranke popoldne pred podelitvijo? Oglasijo se v predsedniški palači in se fotografirajo s predsednico republike

Nataša Pirc Musar 

Popoldan sem v Predsedniški palači sprejela kandidatke za naziv Slovenka leta 2023, ki ga že tradicionalno več kot tri desetletja izbirajo bralke in bralci revije Jana. Projekt Slovenka leta potrjuje, da so izjemne posameznice eden od pomembnih stebrov naše družbe. Čestitke si zasluži prav vsaka od predlaganih kandidatk, saj so s svojim delom in ustvarjanjem, požrtvovalnostjo ter srčnostjo v slovenski družbi pustile močan pečat odličnosti. Posebne čestitke in hvala za prispevek k boljši, prijaznejši in medgeneracijsko solidarnejši družbi pa letošnji glavni nagrajenki Ani Petrič, Slovenki leta 2023. Čestitke tudi prirediteljem in nastopajočim za dinamično in duhovito prireditev.

Polona Lah

Bilo je veličastno, srčno, navdihujoče ... čisto tako, kot je Revija Jana vsak torek. Seveda gredo zasluge in velika zahvala celi Janini ekipi, da nas že desetletja »uči, ozavešča, hrabri, spodbuja, motivira, dela boljše ljudi«. Hvala, Jana.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!