Ljudje

Tudi Bojan Cvjetićanin je že bil zavrnjen

Sonja Javornik
28. 12. 2023, 03.00
Posodobljeno: 28. 12. 2023, 08.53
Deli članek:

O ljubčkanju na sceni in drugih podrobnostih iz novega filma ...

Šimen Zupančič
Bojan Cvjetićanin in Katja Predan

Novi slovenski film Kaj pa Ester? je  namenjen predvsem najstniškemu občinstvu, a zabaven, sproščen izdelek Tosje Flakerja Berceta bo pritegnil tudi pozornost starejših. Kaže pa, da film ne bo uspešnica le doma, temveč tudi zunaj naših meja, saj oboževalci glasbene skupine Joker Out iz vse Evrope navijajo, da bi prišel še v njihove kinematografe. Leta 2021 je namreč režiser po dolgem iskanju glavnega junaka na avdicijo povabil Bojana Cvjetićanina, pevca omenjene skupine,  ki je bila takrat  na pragu svojih uspehov. Danes Bojan zaradi koncertov po Evropi in drugih podvigov (prav v teh dneh je na strani www.jokeroutband.com na voljo njihov novi album in koncertni film Live From Arena Stožice) ne bi imel časa za snemanje, takrat pa to zanj ni bil problem in tako ga lahko ob izvrstni Katji Predan ter drugih mladih soigralcih občudujemo v filmu.

Film govori o Ester, ki ni navdušena, ko ugotovi, da se je njen nekdanji fant, ki si želi obnoviti ljubezensko zvezo, vpisal na isto gimnazijo. Kaj (ki ga igra Bojan) ji želi z romantičnimi gestami pokazati svojo ljubezen, a njegovi podvigi bolj navdušijo sošolke kot Ester. Ta se znajde v težkem položaju, saj so sošolke do nje zlobne, ker se jim zdi, da bi morala dati Kaju novo priložnost, ona pa se namesto tega dogovori s prijateljico, da bosta igrali lezbični par … Ljubljanska premiera filma je bila v Cineplexxu in nanjo je prišla tudi vsa ekipa. Pred tem smo imeli ekskluzivno priložnost za pogovor z obema glavnima igralcema. Bojan je zamudil pet minut, ampak glede na njegov divji tempo in rahel prehlad mu tega nismo zamerili. Ob čaju sta se s Katjo z veseljem spominjala snemanja in se ves čas šalila, drug drugemu skakala v besedo  in se sploh dobro razumela.

Šimen Zupančič
Bojan Cvjetićanin in Katja Predan

Katja, imate 24 let in končujete tretji letnik študija filmske režije na AGRFT.

Še en izpit mi manjka …

Ste torej raje za kamero kot pred njo?

Pravzaprav je bilo dobro tudi pred kamero. (nasmešek)

Kako ste prišli do te vloge?

To je dobra anekdota! Čakala sem prijateljico, ki je pol ure zamujala na pijačo. Pa sem sedla za drugo mizo, k prijatelju iz gimnazije, ko se nama je pridružil Tosja. Predstavil se mi je, pa sem mu povedala, da ga poznam. Povedal mi je, da potrebujejo še eno igralko, ker nekaj snemajo, in mi ponudil, naj pridem poskusit. Sprva nisem bila zainteresirana, potem sem pa pomislila, da gre gotovo za kratek film in da to ni takšna obveznost. Ko sem prišla, sem ugotovila, da sem na avdiciji za glavno vlogo!

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,  52, 27. december, 2023.

Šimen Zupančič
Bojan Cvjetićanin in Katja Predan

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!