Zanimivosti

Navdih za jesenski stajling

Oglasno sporočilo
20. 11. 2023, 09.59
Posodobljeno: 21. 11. 2023, 16.10
Deli članek:

Jesen prinaša svežino v naše omare in z njo priložnost, da svojemu osebnemu stilu vdihnemo novo življenje. Ko listje spreminja barvo, naša oblačila postajajo odsev te preobrazbe. Letošnjo jesen bodo trendi v znamenju udobja in topline, ki pa ne žrtvujejo eleganco.

Brez puloverjev ne gre

Puloverji so to sezono dobili nov pomen. Iz večnosti klasičnega stila se preoblikujejo v kose, ki jih lahko nosimo v pisarni ali na potepu po mestu. Z dodajanjem voluminoznih rokavov ali asimetričnih rezov so postali kos, ki vnaša drznost v vsakdanji videz. Nosi se jih lahko preko oblek s polnim krilom ali pa kombinira s hlačami visokega pasu za silhueto, ki spominja na prefinjenost preteklih časov.

Modni dodatki, kot so ure, pasovi ali sončna očala, so lahko tudi v jesenskih mesecih izraziti elementi stajlinga. S pametno izbiro dodatkov lahko celo najbolj preprosta jesenska kombinacija postane izstopajoča. Vedno aktualne so tudi modne denarnice, ki jesenskemu stajlingu dodajo piko na i. Prava izbira denarnice ni le praktično vprašanje, temveč tudi modni dodatek, ki odraža stil in osebnost. Izberemo lahko takšno, ki se ujema s toni našega oblačila ali pa z njo ustvarimo kontrast in s tem prelomimo monotonijo.

Toplina in stil

Jakne to jesen presegajo svojo osnovno vlogo zaščite pred vremenom. Svetli odtenki kamelje dlake ali pa močne barve, kot so temno zelena in bordo rdeča, dodajo karizmo običajnemu stajlingu. Nosimo jih lahko z elegantnimi hlačami ali pa zavijemo v šal in jih dopolnimo s parom dobrih kavbojk za sproščen, a premišljen videz. Obutev prav tako igra ključno vlogo v jesenskem stajlingu. Superge Vans na answear.si so kot nalašč za tiste suhe, tople dni, ko si želimo kombinirati udobje s pridihom ulične mode. Lahko jih nosimo z ohlapnimi hlačami ali oblekami za pridih neformalnosti, ki pa še vedno izžareva premišljen slog.

Plašči so kralji jesenske mode. Dolgi ali kratki, a vedno s poudarkom na detajlih – od pasu, ki poudari obliko, do izstopajočih gumbov in širokih ovratnikov. V kombinaciji s klasičnimi škornji ali mestnimi gležnarji ustvarjajo videz, ki je hkrati topel in šik.

Igra barv in tekstur

Eleganten šal ali izbran nakit lahko preoblikujejo preprost pulover v modno poslastico, medtem ko pravilno izbrana kapica ali rokavice lahko prinesejo barvni akcent ali teksturni kontrast. Ne bojmo se kombinirati različnih materialov, kot so usnje in pletenine, ter igrati z različnimi dolžinami in oblikami, da najdemo pravo ravnovesje med toplo zaščito in modernim videzom.

Jesenski stajling je torej ples barv, tekstur in slojev, ki nam omogočajo, da se izrazimo in hkrati ostanemo topli in zaščiteni. Naj bo to sezona, ko bodo naša oblačila odraz naše individualnosti in našega razumevanja mode kot igre, ki naj polepša hladnejše dni. Za bolj robustne in aktivne dni pa Salomon ponudba ponuja tako funkcionalnost kot stil. Njihovi čevlji so idealni za pohodniške izlete ali dolge sprehode, kjer želimo ohraniti toploto in udobje brez kompromisa.

V prehodnih mesecih, ko se vreme spreminja iz dneva v dan, pa je pomembno tudi, da je naša garderoba prilagodljiva. Plastenje oblačil omogoča, da se lahko na hitro prilagodimo temperaturnim spremembam. Lahko si na primer nadenemo ali slečemo jakno, ne da bi to vplivalo na celovitost našega videza.