Zanimivosti

10 razlogov, zakaj potrebujete športno uro

Oglasno sporočilo
28. 8. 2020, 08.18
Posodobljeno: 28. 8. 2020, 09.03
Deli članek:

Želite trenirati, pa vam manjka motivacije in energije? Ali pa vas nemiren spanec odganja od redne vadbe? Vse to lahko reši športna ura! Preverite, kako.

Športna ura
Športna ura bo postala vaša nepogrešljiva spremljevalka.

10 razlogov, zakaj potrebujete športno uro

So vaši prijatelji ponosni lastniki športnih ur, pa ste tudi sami začeli razmišljati o nakupu?
Pametna ura bo namreč spremenila vaše življenje, saj je zaradi svoje napredne tehnologije in izredne kompaktnosti priročnejša od mobilnega telefona. Nosite jo na zapestju, zato ne boste nikoli v stresu, kam ste jo založili! Ponuja enkratne funkcije za načrtovanje urnika, vadbe ter celo spanca, hkrati pa lahko vsa sporočila ter obvestila nadzirate kar na svoji levi roki.
 

1.    Športna ura optimizira vaš trening

Želite ostati v formi, pa vas motivacija kdaj pusti na cedilu? Brez skrbi, saj s športno uro lahko načrtujete treninge tako, da ne boste nikoli več potrebovali osebnega trenerja, posledično pa boste tudi veliko prihranili. Spremljala vas bo pri najzahtevnejših podvigih, beležila bo vaše rezultate ter vam z opozorilom za pitje vode in vnašanja hranilnih snovi, pomagala ohranjati zadostno količino energije.

Suunto
Športna ura Suunto 3 je namenjena spremljanju telesne pripravljenosti.

2.    Uživali boste v najljubši vadbi

Večina športnih ur podpira več kot 100 različnih športov ter ponuja vnaprej načrtovane vadbe! Uživajte v jutranji joga sprostitvi, poletnem deskanju na valovih ali pa v vsakodnevnem intervalnem teku. Praviloma lahko v svoji uri beležite do 20 priljubljenih športov.

3.    Tekli boste hitreje kot kadarkoli prej

Če ste profesionalni tekač ali pa le rekreativec, se ura za tek izjemno obrestuje, saj omogoča prilagojen vpogled v vadbo in regeneracijo, na podlagi česar boste pametneje načrtovali vadbo in se lažje pripravili na naslednje tekmovanje. Športna ura Garmin Forerunner analizira dinamiko vašega teka, kadenco ter razmerje med koraki, pa tudi njihovo uravnoteženost, razdaljo, čas in tempo na podlagi GPS.

4.    Meri vaš srčni utrip

Vse športne ure nudijo merilnik srčnega utripa, s pomočjo katerega lahko spremljate lasten napredek, obenem pa boste prejeli opozorilo, če boste dosegli zgornjo mejo utripa. Prekomerno bitje srca namreč vodi do pretirane izčrpanosti. Pametna ura Suunto nudi dnevni nadzor, in sicer tako med športnimi aktivnostmi kot tudi v mirovanju.

5.     Beleži vaš spanec

Športna ura deluje tudi takrat, ko vi spite. Funkcija beleženja spalnih navad bo močno izboljšala kakovost vašega življenja, saj lahko natančno izmeri čas ter fazo vašega spanja.

6.    Izpopolni vaše življenjske navade

Veliko nas je takih, ki želimo v svoje življenje vnesti več gibanja. Ena izmed izjemnih lastnosti pametne športne ure je možnost nadzora porabljene energije, saj pokaže dnevno porabo kalorij. Je odlična za vse tiste, ki načrtujete vnos hranil v telo, pa ne veste, koliko pravzaprav porabite. Obenem tudi šteje korake in meri raven vašega vsakodnevnega stresa.

7.    Zaupanja vreden pripomoček v naravi

Športna ura je kot nalašč tudi za večne avanturiste, saj nudi obilo funkcij, ki vam bodo pomagale pri vaših adrenalinskih aktivnostih. Predlagamo vam uro Garmin Instinct Solar, ki nudi vse od izredno natančne vremenske napovedi, merjenja nadmorske višine, vrhunskega GPS-sistema do napajanja na sončno energijo.

Športna ura
Pametna športna ura vam pomaga meriti in spremljati svoje športne rezultate.


8.    Predvaja vašo najljubšo glasbo

Na športno uro lahko naložite aplikacije za predvajanje glasbe, kot je npr. Spotify. Ura deluje kot daljinski upravljalnik in omogoča enostavno menjavo pesmi celo med tekom.  

9.    Nepogrešljiva spremljevalka pri vodnih aktivnostih

Športna ura nudi vodotesnost, zato lahko brezskrbno uživate v vodnih aktivnostih, kot je na primer smučanje na vodi. Deskarjem na valovih priporočamo uro Garmin Solar Surf, ki bo zabeležila celo število predeskanih valov, najvišjo doseženo hitrost in prepotovano razdaljo.

10.    Pozabite na iskanje telefona

Pametna ura vam omogoča prejemanje vseh vrst obvestil – od klicev, SMS-sporočil, opomnikov, do obvestil z družbenih omrežij. Nudi pa tudi funkcijo “poišči moj telefon”, ki bo z zvokom in vibracijo locirala telefon, ki ste ga založili, pa se ne spomnite kam.

Kaj še čakate?

Zagotovite si lasten model športne ure, katerega lahko personalizirate glede na svoj življenjski slog in intenzivnost vadbe. Oglejte si ponudbo športnih ur v Hervisovi spletni trgovini, ali pa obiščite najbližje prodajno mesto, kjer vam bodo izkušeni svetovalci pomagali izbrati primerno športno uro, prilagojeno vašim potrebam!