Zanimivosti

Zvezdniku so oprali možgane, sedaj pa mu hočejo uničiti kariero

J.P.
5. 8. 2014, 12.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V zadnjih mesecih je bilo mogoče o filmskem igralcu prebrati marsikaj, zaradi svojih neobičajnih podvigov pa si je celo prislužil aretacijo.

Arhiv Svet24

LaBeoufa so 26. junija po tistem, ko so ga vrgli s predstave na Broadwayju, aretirali. S kajenjem je motil druge goste in jih udarjal po zadnjicah. Ko so na kraj dogajanja prišli policisti, so bili podvrženi njegovim pljunkom. Več ur pred tem so ga videli, kako vpije na brezdomca, češ da naj bi mu ukradel pokrivalo. Priče so povedale, da so bile igralčeve besede nepovezane, on pa nepriseben.

Je res žrtev umskega programiranja?

Takoj so se oglasili teoretiki zarot, ki pravijo, da gre za očitne znake, da je bilo na delu umsko programiranje. Takšni incidenti se namreč igralcu v zadnjih letih dogajajo prepogosto, da bi bilo mogoče govoriti zgolj o trenutni slabosti – težko bo pozabiti februarski berlinski filmski festival, kjer se je Shia pojavil z vrečko čez glavo. So ga hoteli na ta način ponižati tisti, ki upravljajo z njim? Da pokažejo, da načrtno uničujejo njegovo igralsko kariero?

Podvig z vrečko se je zgodil kmalu po tistem, ko je odvihral z novinarske konferenca filma Nyphomaniac. Tam je na novinarsko vprašanje odgovoril s citatom francoskega nogometaša Erica Cantone: »Ko galebi sledijo ribiški ladji, to počnejo zato, ker mislijo, da bodo z nje v morje metali sardele.«

Podobno se je dogajalo tudi z Britney Spears in Amando Bynes.

Mar Shia ubira podobno pot, kot sta jo pred njim Britney Spears in Amanda Bynes? Kot je običajno za zloglasni progam za pranje možganov oz. programiranje, znan kot MK, se osebki po navadi zlomijo po 30. letu.

In kot večina zvezdnikov s podobnimi usodami je tudi on nastopal v delih, ki govorijo ravno o tovrstnem programiranju. Eden takšnih je internetni video Fjögur Píano, kjer je prikazan kot suženj umskega programiranja. Kot rečeno, igralčeva situacija spominja na druge zvezde, ki so po več letih uspeha začeli zapadli v spiralo samouničevalnih navad. Kot Britney Spears je tudi Shia zrasel v Disneyjevem sistemu – so res za vse krivi alkohol in droge?