Zanimivosti

Ne boste verjeli, kdaj jo je nazadnje zalil!

N.J.
14. 4. 2014, 20.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ob pogledu na rastlino bi vsak pomislil, da je njen lastnik vanjo vložil veliko truda. A ne boste verjeli, kdaj jo je nazadnje zalil.

Rastlina je sicer trajnica, plezalka, namenjena za notranjost,ki nosi latisnko ime Tradescantia. Vse, kar je Latimer z njo počel ta leta, je, da je vsake toliko obrnil lonec, da je rastlina rasla enakomerno v vse smeri. Nikoli je ni niti strige, rastlina pa je zrasla le do roba kozarca.

David Latimer je ponosni lastnik popolnoma samooskrbne rastline. Nazadnje jo je zalil pred 40 leti, od tedaj pa se sploh ni ukvarjal z njo. Kot je povedal, je rastlina ves ta čas počivala pod stopnicami, rasla pa je popolnoma prepuščena sama sebi. 

Vse se je začelo iz radovednosti

Zgodba o neverjetni rastlini se je začela leta 1960, ko se je Latimer odločil, da bo poskusil vzgajati rastlino v steklenem kozarcu, Kupil je gromozanski kozarec, naložil nekaj komposta in z žico previdno položil rastlino vanj. Sadiko je zalil s četrtino lončka vode. Še enkrat jo je zalil leta 1972, nato pa se je ni več niti dotaknil. 54 let kasneje je rastlina čudovita!