Pridite v Laško

Jana Morelj v ekskluzivnem pogovoru z Boney M: V Laškem bomo naredili velik žur!

R.T.
20. 6. 2023, 15.50
Posodobljeno: 20. 6. 2023, 16.04
Deli članek:

Do največjega žura poletja, Festivala Pivo in cvetje Laško, ki bo od 14. do 16. julija, je še nekaj tednov in že vsi odšetevamo dneve do odličnih koncertov, ki nas čakajo v mestu ob Savinji.

Profimedia
Na Festivala Pivo in cvetje v Laškem bo nastopila tudi skupina Boney M.

V petek 14. julija se nam obeta pravi spektakel, saj bo med drugim nastopila legendarna skupina Boney M. Na Radiu 1, ki je tudi medijski sponzor dogodka, so že v nizki pripravljenosti. Ambasadorka dogodka je ena najbolj priljubljenih radijskih voditeljic, Jana Morelj, ki se je danes zjutraj v Denis Avdić Showu preko telefona pogovarjala s pevko Maizie Williams. Njun izjemno zanimiv in sproščen pogovor objavljamo v celoti.

Kako se spominjate začetkov skupine Boney M?
Imam lepe spomine na naše začetke, vse do danes. Imeli smo se zelo lepo, to so bili za nas zelo posebni časi, saj nismo pričakovali, da se bodo stvari razpletle tako kot so se, da bomo postali znani in uspešni. Zelo posebno je bilo, ko smo izdali prvi singl, Daddy cool. Presenetilo nas je, da smo dobili tak odziv in bili številka ena. V 70-ih je veliko ljudi mislilo, da bomo samo 'one hit wonder'. Potem pa smo vse presenetili z novim singlom, ki je znova pristal na prvem mestu. In tako naprej (smeh). Tudi mi smo bili presenečeni, uživali smo v tem in v nastopih. Dobro smo se razumeli, kot družina.

Mislim, da se vsi strinjamo, da vaša glasba zveni zelo poletno in je primerna za brezskrbne poletne dni. Se strinjate?
Ja res je. Mislim pa, da je primerna za vse letne čase. Pesmi so primerne prav za vsakogar. Še danes. To je res blagoslov.

Radio 1
Jana Morelj se je pogovarjala s pevko Maizie Williams

Katera je vaša najljubša pesem?
Všeč so mi vse, ker so vse tako drugačne in imajo drugačna sporočila. Tudi resnične zgodbe. Recimo pesem Brown girl in the ring ima karibijski melos. Ko smo hodili na Karibih v šolo, smo se šli to igrico in peli to pesem. Zato nam je ta pesem res posebna. Pesem Daddy cool pa imajo radi moški (smeh). Pesem Sunny ti polepša dan, saj je zelo pozitivna. Pesem Rivers of Babylon je zelo spiritualna pesem, besedilo je iz Biblije. Dodalni smo ji karibski pop zvok, da lahko nanjo plešeš v nočnem klubu. Bila je zelo uspešna, naš največji hit!

Kaj lahko pričakujemo od nastopa v Laškem?
Naredili bomo show kot se spodobi, zapeli bomo vse hite, zelo bo energično. Želimo si navdušiti oboževalce, saj so oni tisti, ki poskrbijo, da imamo še vedno turneje. Pripravili bomo poseben show.

Kateri team ste, team pivo ali team cvetje?
Oba teama (smeh). Lahko jih kar združimo.

Katera je vaša najbljubša poletna pijača?
Rada imam Radler, z okusom limone, ki me osveži. Bom poizkusila tudi vašega, sploh z grenivko. Se že veselim (smeh).

Kakšne načrte imate za poletje?
Predvsem turneja, veliko nastopamo, imamo zelo pestro leto. Zdaj smo v Španiji, potem gremo v Turčijo. Nato imamo en teden pavze, da smo z našimi najdražjimi, potem pa spet nastopi. Zelo smo zaposleni, nastopamo na veliko festivalih.

Kakšno sporočilo imate za naše poslušalce?
Rada bi sporočila vsem oboževalcem, pridite v Laško, navdušili vas bomo, tukaj smo za vas. Laško, imejmo veliko zabavo!

Vsi, ki si želite dobre zabave, hitro pojdite na pivoincvetje.si, kjer vas čakajo vstopnice. V Laško pa lahko pridete iz kjerkoli v Sloveniji že za 4 EUR.

/
Na Festivala Pivo in cvetje v Laškem bo nastopila tudi skupina Boney M.