NESREČNI LIKI

Njihovi filmski junaki imajo pa res smolo

M. V.
26. 12. 2020, 10.08
Deli članek:

Večja je drama, bolj uživamo v filmu. A za nekatere filmske junake se stvari ne končajo dobro. Ste se kdaj vprašali, kateri hollywoodski zvezdniki jo v filmih najslabše odnesejo?

Profimedia
Njegovi filmski junaki se očitno največkrat znajdejo v nesrečnih okoliščinah, torej ob smrtih, pretepih, nesrečah, v zaporih in tako naprej. Pravzaprav je igralec znan tudi po tem, da velikokrat niti sam ne dočaka konca filma – do zdaj so njegovi junaki umrli že v okoli dvajsetih filmih.

Vsak gledalec ima poleg klasičnih akcijskih, ljubezenskih ali zabavnih tudi svoje najljubše nesrečne prizore. Filmske smrti, bizarne nesreče, dramatične ločitve … Kaj vse morajo včasih pretrpeti filmski junaki!

Vsi se zavedamo, da se igralci včasih v nekaterih vlogah posebno dobro znajdejo, ker jim pač nekatere karakterne lastnosti bolj ustrezajo. Raziskovalci spletne strani TopRatedCasinos pa so se vprašali, kateri igralci največkrat igrajo nesrečne like oziroma igrajo v najbolj nesrečnih filmih. Kako to ugotoviti? V raziskavo so vključili sto najbolj donosnih igralcev v ameriških kinematografih in za vsakega analizirali njegovih pet najuspešnejših filmov. Preštevali so, kolikokrat igralčev junak doživi smrt bližnjega ali je ob umirajočem ter kolikokrat se v filmu kdo loči, je pretepen, mora v zapor, se poškoduje, ga napadejo, ima nesrečo … Te številke so nato pretvorili v točke in dobili lestvico igralcev, ki se jim v filmih dogajajo najbolj nesrečne stvari.

Profimedia
Na drugem mestu je predvsem zaradi vlog Iron Mana in Sherlocka Holmesa, v teh filmih je namreč izkusil neverjetno veliko poškodb in nesreč, medtem ko je, presenetljivo, videl pol manj smrti kot Jacksonovi liki.

Na vrhu lestvice se je znašel Samuel L. Jackson – on je torej igralec, ki upodablja najbolj nesrečne junake! To bi lahko sklepali že po njegovih petih najbolj donosnih filmih: Maščevalci, Django brez okovov, Šund, Nezlomljivi in Jackie Brown. V teh filmih se Jacksonov junak sooči s kar enaintridesetimi smrtmi, skoraj prav toliko pretepi ter dvaindvajsetimi napadi, štiriindvajsetkrat pa gre nekdo v zapor.

Profimedia
Tretji na lestvici je znan predvsem po filmih Umri pokončno, v katerih se sooča z ogromno poškodbami in nesrečami, s precej smrtmi, pa tudi s prenekatero grožnjo z ločitvijo.

Na lestvici desetih igralcev z najbolj nesrečnimi liki mu sledijo Robert Downey ml., Bruce Willis, Brad Pitt, Chris Hemsworth, Will Smith, Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Zoe Saldana ter John Travolta.

Na dnu lestvice, torej od stotih igralcev tisti, katerega filmski junaki se znajdejo v najmanj nesrečnih okoliščinah, pa je, res presenetljivo, Dwayne Johnson, ki je prejel le desetino vseh možnih točk (za primerjavo, prvouvrščeni Jackson jih je dobil skoraj 60 odstotkov).

Profimedia
Čeprav ima tudi kar nekaj filmov z lepšimi zgodbami, sta med njegovimi najbolj priljubljenimi filmi tudi Klub golih pesti in Sedem, kar mu prinaša veliko filmskih poškodb in bolečin, prav tako so bili njegovi junaki večkrat prisotni ob umiranju drugih.

Profimedia
Med petimi najuspešnejšimi filmi so kar štirje, v katerih igra boga Thora (peti pa je Dirka življenja), tako da je bil v filmih priča številnim nesrečam in smrtim, velikokrat pa je bil tudi napaden.