Alenka Medič

Lepa voditeljica bo postala mamica

Teja Pelko/Novice Svet24
27. 2. 2018, 20.10
Deli članek:

Alenka Medič je televiziji zvesta že dobrih deset let, medtem pa se je izkazala na več področjih, tako pred kamerami kot za njimi.

osebni arhiv
Alenka bo spomladi prvič postala mamica.

Programsko voditeljico in nekdanjo voditeljico oddaj Hajlajf in Vlogerji v kratkem čaka povsem nova vloga.

Je namreč že tik pred porodniškim dopustom. Fantek naj bi po napovedih na svet privekal 21. aprila, mamica pa se na prihod novega družinskega člana skrbno pripravlja.

Porodniškega dopusta se tako po eni strani izjemno veseli, ker ima pred porodom še kar nekaj opravkov – od pranja in pripravljanja oblačil do drugih starševskih opravkov. »Gnezdenje poteka že kar nekaj časa. Ni konca. Najbolj se veselim daljšega jutranjega poležavanja in časa zase. Sva pa ravnokar zaključila šolo za starše in priznam, da imam po nekaterih nazornejših informacijah včasih nočne more. Predvsem ko pomislim na bolečine ali rojevanje več ur. To je moja prva nosečnost in skrbem kar ni konca. Verjetno se marsikatera mamica lahko poistoveti s tem,« je prepričana Alenka.

BLAŽENEGA STANJA NI DOČAKALA

Alenka in Bine Sternad sta za malčka nakupila vse potrebno za prve mesece. Najprej sta kupila voziček in lupinico. Kakšno stvar kupita še zdaj, a se Alenka trudi upoštevati mnenja prijateljic, naj s tem ne pretirava, ker se za veliko stvari nato izkaže, da jih ne potrebuješ, nekaj pa jih tudi dobiš.

Sedem mesecev ji je sicer minilo nenormalno hitro. »Prve tri mesece mi je bilo precej slabo, zato sem veliko časa preležala. Potem se je stanje izboljšalo in čakala sem tisto blaženo stanje, a ga kar ni in ni bilo. Zdaj sem v zadnjem trimesečju, ko spanje že malo postaja izziv, čez dan pa kar gre, razen tega, da sem konec dneva kar precej utrujena. Se mi zdi, da sem imela prevelika pričakovanja, kako je vse rožnato in lepo, nihče pa mi ni povedal, da zna biti kar naporno,« pravi Medičeva. Za kar težavno se je izkazala tudi izbira imena. »Če bi pričakovala deklico, bi zdaj izstrelila tri imena, za dečka pa – priznam – je bila izbira težja. Eno ime imava s partnerjem na strani, če v tem času ne najdeva kaj bolj všečnega,« nam je zaupala.

osebni arhiv
Alenka Medič

PRI PORODU JI BO V OPORO TUDI PARTNER

Malček bo na svet privekal v Ljubljani. »Na začetku sem malo oklevala med Ljubljano in Postojno, na koncu pa sva se odločila za prestolnico, ker je blizu in ima strokovno osebje. Nagibam se k naravnemu porodu in upam, da bo se bo to izšlo. Mikal me je tudi porod v vodi, ampak bom najprej počakala na izkušnje prvega poroda,« nam je povedala Medičeva. Pri porodu bo imela tudi podporo partnerja.