Incident

FOTO in VIDEO: Ste videli to na Evroviziji? Grozi mu pet let zapora

T. L.
14. 5. 2017, 17.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Pred 200 milijoni gledalcev je Vitalij pokazal zadnjico, notranji minister pa je besen.

Reuters
Pokazal je zadnjico.

Nejevera, strah in šok so se zarisali na obrazih obiskovalcev finalnega sobotnega izbora za evrovizijsko popevko v Kijevu, ki so tik pod odrom navijali za svoje izbrance. Med nastopom lanske zmagovalke Jamale se je namreč na odru pojavil moški, ovit v avstralsko zastavo, ki je kaj hitro vsemu svetu pokazal zadnjico. Takoj so ga varnostniki odnesli z odra.

Izkazalo se je, da gre za starega znanca slavnih, Ukrajinca Vitalija Sediuka, ki se je že večkrat "spravil v težave". Med drugim je skušal poljubiti zadnjico Kim Kardashian, v naročje dvignil Gigi Hadid, "srečal" se je tudi z Bradom Pittom, ki ga je udaril v glavo in si prislužil pogojno kazen in Willom Smithom. Seznam še zdaleč ni popoln. Vitalij svoje podvige dojema kot šaljive in provokativne napade na zvezdnike, ki pa se s tem večinoma ne strinjajo.

Vitaliju pa po sobotnem podvigu zdaj grozi kazen. Po incidentu so mu odredili pridržanje, ki lahko traja 72 ur, sodišče pa bo izreklo kazen: ali globa ali zapor do petih let, je na facebooku zapisal ukrajinski notranji minister Arsen Avakov, ki ga je incident očitno spravil v precej slabo voljo, saj je Sediuka imenoval kar za idiota. Sediuk je menda policiji dejal, da se je med Jamalinim govorom odločil, da je napočil čas za njegov "hobi", saj da je pač provokativni novinar.  

"Ta sramota naše države se lahko zdaj s svojim hobijem ukvarja v policijskem pridržanju," je še zapisal minister.