Zabava

Tekmovalci Gostilne kuhali za oboževalce

N.S.
13. 9. 2015, 10.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Tekmovalci priljubljenega televizijskega kuharskega šova so v okviru tedenske naloge morali prepričati tudi gledalce, ki so jih prišli pogledat v kuhinjo na terenu.

Marko Vavpotič

Tekmovalci resničnostnega šova Gostilna išče šefa so ta teden dobili posebno nalogo, ki je vključevala dobrodelnost. Med drugim so se pojavili pred znanim ljubljanskim nakupovalnim centrom, kjer so postavili kuhinjo na terenu. Razdeljeni so bili v tri skupine, katerih člani so gledalcem in oboževalcem ves dan stregli svoje kuharske kreacije ter jih poskušali prepričati, da so pripravili najboljšo jed.

Bine Volčič, kuharski mojster »Vse jedi so bile odlične, ena še posebej. In to smo tudi nagradili!«

KUHAJO IZVIRNE JEDI

Delovni dan se je v Gostilni sicer začel že mnogo pred šesto, in čeprav so ekipe druga pred drugo skrivale, kaj bodo ponudile gledalcem in obiskovalcem nakupovalnega centra, je iz sestavin, ki so jih pripravljali, bilo mogoče razbrati veliko. V loncih smo tako videli zelo veliko krompirja, iz katerega je nastal pire, na pultih precej piščančjih prsi, ena od ekip pa se je precej časa ukvarjala z nenavadno veliko količino koromača. Veliko je bilo tudi sezonskega paradižnika, ki mu je družbo delala gora čebule. Tekmovalci so že dan prej presenetili z ustvarjalnostjo, njihove jedi pa so gledalci razgrabili in večinoma hvalili, čeprav jih je šef Bine ob predstavitvi označil za preveč ambiciozne.

Drugi dan dobrodelnega izziva se je začel pestro. Po začetnih nesporazumih in živčnosti v kuhinji se je ta tik pred odprtjem strežbe malic za radovedne okuševalce nadaljevala tudi na terenu. Nekateri so napetost težko skrili, spet drugi so jo preganjali z veseljem in pozitivno energijo.

POHVALILI SO JIH

Vse tri ekipe so z obiskom pred ljubljanskim trgovskim centrom presenetili tudi komentatorji, kako so se odrezali, je preveril še voditelj oddaje Boštjan Romih. Polni pričakovanj so Iryna Osypenko Nemec, Alma Mujezinović in Karim Merdjad ter nasmejani Boštjan Romih poskusili vse tri malice in z navdušenjem pohvalili predvsem eno izvedbo. Sledilo je šefovo okušanje in ocene, najbolj pa je nekatere tekmovalce razveselila razglasitev, ki je eno od skupin že popeljala na varno stran. So se pa vsi enoglasno strinjali, da so bile vse jedi več kot dobre.

PREPIR ZA PREPIROM

Več kot očitno zaradi napornega tempa, ki ga imajo v okviru šova in številnih nalog, tekmovalci že čutijo utrujenost, kar se pozna pri njihovi potrpežljivosti v kuhinji. V poznih večernih urah so zaradi nesporazuma pokazali nemalo vroče krvi, burni razpravi pa kar ni bilo videti konca. Branki so se med prepirom utrnile celo solze.