Zabava

Življenje je težko in te na koncu ubije

Sonja Javornik
24. 11. 2013, 19.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pesmi so ji pisali največji zvezdniki Balkana, vendar hrvaška zvezdnica Alka Vuica sebe nikoli ni imela za fatalno žensko. Večino življenja je pravzaprav preživela sama, a vsekakor ne osamljena. Tudi zato, ker ima 24-letnega sina Ariana. Nikoli je ni oviral pri karieri, bil je celo spodbuda zanjo, je 52-letna glasbenica povedala v sarajevski vinoteki, ki je last njenega partnerja, s katerim se resno pogovarjata o poroki.

Arhiv Obrazov, Sonja Javornik

Menda se boste v kratkem poročili?

Vsi bi najraje videli, da bi bila poroka čim prej! Oba si jo želiva na Kubi, ker sva vanjo zaljubljena, vendar ima on veliko dela z odpiranjem novih lokalov, jaz pa pripravljam ploščo. Potovanje na Kubo načrtujeva za konec leta, vendar še ni gotovo, ali nama bo uspelo. Morda bova na koncu idejo tudi opustila, vendar se vsekakor želiva poročiti, saj ne on ne jaz še nikoli nisva bila poročena.

Veljate za fatalno žensko. Ste se vedno tako počutili ali ste sebe doživljali kot povsem običajno dekle?

Bila sem normalna, preprosta in odprta, vendar so name vplivali ljudje, ki sem jih poslušala, osemdeseta leta in London, v katerem mi je še vedno zelo lepo. Ljudje me pogosto niso razumeli in so me razglašali za kraljico kiča, sama pa sem se rada oblačila tako, kakor sem se počutila – en dan sem bila pankerica, drug dan šminkerka. Takšna sem še danes, saj sem prepričana, da je človek mlad, dokler se počuti kot otrok. Za umetnika je to zelo pomembno, saj mora biti vedno pripravljen na igro.

Za provokacije ste imeli veliko poguma že takrat, ko ga verjetno ne bi imela niti Lady Gaga ...

Po svoje me je zabavalo, da sem šokirala ljudi. Rada imam tiste, ki so drugačni in pritegnejo pozornost, kajti svet gre le tako naprej. Meje premikajo pogumni.

Ste bili vedno pogumni? Ste se kdaj spraševali, zakaj meje premikate prav vi?

To je stvar značaja in po tem še vedno čutim potrebo, dejstvo pa je, da se z leti ne odzoveš več na vse. Utrudiš se in potrebuješ več počitka ter miru. Dojameš, da boš težko spremenil svet, saj gre ta po svoji poti, vendar moraš še naprej govoriti o stvareh, ki te motijo.

Se ob sinu počutite, da ste mladi ali stari, ker je tako hitro odrasel?

Moje počutje ni nikoli odvisno od njegove starosti. Imava prijateljski odnos in počutim se bolj njegova starejša sestra kot mama. Še zdaj se veliko naučim od njega. Ukvarja se z glasbeno produkcijo, zato poslušam, kaj dela in katera glasba mu je všeč. Nasploh se rada družim z mladimi. Dino Dvornik je govoril, da moramo sodelovati le z mladimi in se ravnati po tem, kar zanima njih.