Zabava

Viktorji 2006: Jurij in Vlado odplesala nepozaben ples

12. 3. 2013, 14.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prireditev, ki jo je znova vodil nezamenljivi Jurij Zrnec, je bila znova nekaj posebnega, saj se je voidtelj izkazal s številnimi talenti, ki so dodobra nasmejali publiko v dvorani.

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Brigitka in Jurij sta odplesala

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Jurij Zrnec kot smučarski skakalec

Jurij Zrnec znova na odru Cankarjevega doma. Tokrat sam. Z novimi skeči: Jure z lamo, Jure v dveh slovenskih filmih, Gora zlomljen hrbet in 007 –  Umri predčasno, Jure v baletu Mizerabmo pa v skečih Nudist, Indijan'c, Jure z radijsko anteno, Jure kot voditelj in gost zabavne oddaje, kot smučarski skakalec, kot komentator šaha, kot trenerka aerobike Anica in kot Jurij Garač v televizijskem oglasu za twinga ...

Viktorji popularnosti:

televizijska osebnost: Lado Bizovičar

televizijska oddaja: Tistega lepega popoldneva

radijska osebnost: Špela Močnik

radijska postaja: Radio Hit

lokalna ali kabelska televizija: MTV Adria

glasbeni izvajalec: Siddharta

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Trenerka Anica je nekaj vaj pokazala tudi alpskemu smučarju Andreju Jermanu

Strokovni viktorji:

informativna TV-oddaja: 24 ur

voditelj informativne TV-oddaje: Slavko Bobovnik

dokumentarna TV-oddaja: Kaj boš počel, ko prideš ven od tu?

zabavna TV-oddaja: Tistega lepega popoldneva

voditelj zabavne TV-oddaje: Lado Bizovičar

igrana TV-oddaja: Naša mala klinika

otroška in mladinska TV-oddaja: Knjiga mene briga

obetavna medijska osebnost: Jure Godler

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Jonasu tokrat viktor za posebne dosežke

viktor za posebne dosežke: Športni uredništvi TVS in Pro Plus (Utemeljitev: Nogomet. Zaradi njega se začenjajo in končujejo vojne. Ljudje prelivajo solze zaradi porazov ali zmag svojih ljubljencev, ne pa zaradi vsakdanjih tegob. Ko se vrti žoga, se neha vrteti Zemlja. Vsaka štiri leta poteka življenje v znamenju okroglega usnja. En šport, en cilj, en svet. In dve televiziji. Zdelo se je neverjetno, a se je zgodilo. Čisto blizu nas, ne da bi kdo občutil tresljaje pod zemljo, se je slovenski TV-svet lani spremenil. Prvič, lahko rečemo tudi zgodovinsko. Tako kot je prava nogometna žoga črna in bela, sta bili dotlej črno-belo nasprotni tudi dve največji televizijski hiši v Sloveniji. Ampak potem se je tisto, kar se je zdelo prej nemogoče, uresničilo. Namesto ogorčenega boja za predvajanje prenosov tekem s svetovnega prvenstva v Nemčiji sta se slovenska "napadalca", TV Slovenija in Pro Plus, lotila projekta skupno. Partnerja sta igrala korektno in nesebično, izid je bil pravičen remi, pravi zmagovalec pa je na njun račun postal gledalec, ki je v živo videl vsa srečanja mundiala. Kot priznanje za vrsto podaj namesto nesebičnega preigravanja in kot dokaz, da se lahko pri velikih projektih združijo tudi siceršnji nasprotniki, podeljujemo viktorja za posebne dosežke za skupno pokrivanje svetovnega nogometnega prvenstva v Nemčiji športnima uredništvoma TV Slovenija in Pro Plus.)

viktor za posebne dosežke: Jonas Žnidaršič (Utemeljitev: V spletu je zrasla ena največjih skupnosti v zgodovini človeštva. Rasno, versko, spolno, po svetovnem nazoru in političnem prepričanju je tako pisana kot nobena druga. Druži jo strast, imenovana blog. Spletni dnevnik, komentar sveta, opazovanje, dokumentiranje in opisovanje utrinkov življenja, usodno pomembnih tem ali ljubiteljskih podrobnosti, je postal opoj za množice. A kot vselej so v množici stopili iz vrste tisti, ki so bili prvi, ki so vedeli ali hoteli več in so imeli glas, ki se je slišal v daljavo. V nasprotju s tistimi, ki skušajo blog izkoristiti le zase, je Jonas val pomagal sprožiti. Danes pa pomaga na njem deskati tudi tistim, ki so prišli pozneje. Viktorja za posebne dosežke smo mu podelili za utemeljitev, širjenje in spodbujanje blogovske kulture na Slovenskem.)

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Tone Vogrinec je Jožetu Hudečku viktorja za življenjsko delo prinesel na dom

viktor za življenjsko delo: Jože Hudeček (Utemeljitev: V tržno naravnanem svetu nam vladajo "ratingi" ali odstotki gledanosti, poslušanosti oziroma priljubljenosti pri občinstvu. Toplo vodo bi odkrival tisti, ki bi obelodanil, da kulturne rubrike ali komentarji nikoli ne prednjačijo na takšnih lestvicah ali merjenjih. In vendar je med nami človek, ki je že pred desetletji ta aksiom postavil na laž; in to na nacionalni televiziji, kjer je v skopo odmerjenih minutah, ali bolje sekundah ob koncu TV dnevnika (kulturi je v elektronskih medijih kdo ve zakaj večinoma odmerjen prostorček v informativnih oddajah tik pred športom in vremenom) z neponovljivo zagnanostjo naskočil to ali ono zastranitev iz našega kulturnega vsakdanjika. Njegovemu mojstrstvu gre zahvala za to, da je kultura postala nepogrešljiva, privlačna, udarna – tako rekoč zaželena. Izdelana argumentacija, bleščeč, zgoščen slog, podkrepljen z neustavljivo sugestivnostjo avtorjeve interpretacije, duhovito samospraševanje in jedka a vselej umestna – kritična nota: to je sinonim za televizijskega novinarja in komentatorja ter pisatelja in publicista Jožeta Hudečka, ki si je točno pred mesecem dni oprtal sedmi križ in ki je pred nekaj leti s svojim odhodom v pokoj na naših malih zaslonih pustil globoko, težko zapolnljivo vrzel. Njegove Odvezane misli so bile obvezna téma ne zgolj kulturniških klepetov ob jutranji kavi naslednjega dne po objavi in nemalokdaj se je naposled celo kaj premaknilo na bolje, potem ko je Hudeček zadevo nemilo ošvrknil in vraga presekal na dvoje. Seveda pa si ga nismo zapomnili zgolj po dinamičnih dnevniških nastopih. Na naše zaslone in s tem v naše domove je zvabil številna ugledna imena, od Sartra, Ionesca in Andrića do nepregledne vrste likovnih ustvarjalcev, ki so mu bili in so mu še vedno posebno ljubi, saj se je umetnosti zapisal že z izbiro študijske smeri na ljubljanski univerzi. V njegovih intervjujih so zaživeli kot polnokrvne osebnosti z vsemi odlikami, pa tudi drobnimi človeškimi slabostmi, oprijemljive postave iz mesa in krvi. In v njihov svet nam je nevsiljivo pomagal vstopiti zaljubljenec v trnovsko predmestno faro, kjer je odraščal ob mojstru Plečniku, slikarju Jakcu, rezbarju Slivarju, na ulici ob Inkretovih in Grumovih.)

Kot glasbeni izvajalci so tokrat nastopili: kvintet Astorpia: Oksana Pečeny (violina), Primož Kranjc (akordeon), Marko Turšič (kontrabas), Dejan Podgorelec (kitare, mandolina) in Jure Vočanec (klavir), s pevko Vesno Zornik (skupina Katalena) so predstavili pesem Maria de Buenos Aires (skladba Astorja Piazzole); Da Phenomena (Mate Brodar in Anže Langus - Dagi) s pesmijo Skupaj sva, z njima je na odru zaplesala plesna skupina Tačke ter skupini Siddharta in Dan D, ki sta združili skladbi Male roke in Voda.

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic