Ostali športi

Nova medalja! 14-letna Ema Kozin kot rušilec za prvo slovensko finale.

BZS / J. P.
4. 7. 2013, 22.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Madžarska bo z zlatimi črkami zapisna v zgodovino slovenskega boksa, še posebej ženskega.

BZS
Ema Kozin

Danes je šele 14 letna Ema Kozin, članica Combat Academy iz Ljubljane,  priborila prvo slovensko finale in že drugo medaljo za Slovenijo.

 Že v drugi rundi juniork v kategorije do 75 kg je Ema zadala strahovite udarce svoji nasprotnici, domačinki Zsofiji Kondor in poskrbela za navdušenje v slovenskem taboru, potem ko je Madžarka borbo enostavno predala. Emini udarci so bili močni in natančni, dobesedno ustrojeni za zgodovinski finale.

Srebro je že naše! »Vesela in  presrečna sem,« je bila kratka naša mlada šampionka, ki jo v soboto čaka veliki finale.

V slovenskem boksarskem taboru vlada čudovito vzdušje, le kdo bi pričakoval, da bodo dekleta s tako velikega  tekmovanja prinesle kar dve medalji. »Ponosen sem na naša dekleta, vse so dale svoj maksimum, trdo delo se je izplačalo. To je zasluga vseh nas, ki smo v boksarski zvezi zavihali rokave in verjeli v svoje delo. Po tihem sem upal na medaljo, celo prepričan sme bil, da jo tokrat lahko dobimo, dve medalji pa so že sanje, ki jih sedja lahko sanjamo. Bravo dekleta !« je navdušeno povedal predsednik BZS Rudolf Pavlin.

Fantastično! Zdaj lahko samo držimo pesti in čakamo na morebitno zlato. Kar bil vsekakor vrhunec slovenskega olimpijskega boksa.

»Barve medalj niso pomembne, toda prepričan sem, da bo vsaj ena zlata. Slovenija si to zasluži, tako kot tudi dekleta, ki so marljivo delala celo sezono. Nagrada je prišla v pravem času. Trud, ki so ga vložili naši trenerji, strokovno vodstva in vsi tisti, ki jim slovenski boks nekaj pomeni, se je še kako izplačal. Zdaj vemo, da smo na pravi poti in tako bomo tudi nadaljevali. Dekleta si zaslužijo najvišjo oceno. Noro, noro …. kaj naj drugega rečem ob takem zgodovinskem uspehu,« je dodal športni direktor BZS Franc Nani Matjašič.

Jutri nas čaka nov dan in nov nastop v katerem bo novo finale lovila Mateja Rajterič, njena nasprotnica pa bo finska boksarka Sonia Gronroos. V Keszthelyu bo še naprej vroče, še posebej, ko bodo v ring stopile naše boksarke.