Vročina

Živo srebro se bo danes ustavilo pri 33 stopinjah Celzija

J.P./STA
23. 6. 2016, 10.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes bo pretežno jasno, le na jugu in vzhodu sprva zmerno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31, na Goriškem do 33 stopinj Celzija.

Arhiv Svet24
Jutri bo pretežno jasno.

Popoldne in zvečer lahko nastane kakšna vročinska nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju do okoli 21, najvišje dnevne od 29 do 34 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto in nedeljo bo dopoldne deloma sončno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Vročina bo popuščala.

Vremenska slika: Nad srednjo in vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje od vzhoda topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno jasno in vroče, v Kvarnerju bo še pihala šibka burja. Jutri bo sončno, popoldne so predvsem v krajih jugovzhodno od nas in v Alpah možne posamezne vročinske nevihte.

Biovreme: Počutje občutljivih ljudi bo sredi dneva in popoldne obremenila soparnost. Sredi dneva in popoldne priporočamo izogibanje večjim naporom na soncu, uživanje dovolj tekočine in lahke hrane. Sredi dneva in zgodaj popoldne je UV sevanje močno, priporočajo zaščito pred sončnimi žarki ali zadrževanje v senci.