Vreme

Posebno opozorilo Agencije za okolje

U.K.
13. 8. 2014, 14.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Agencija za okolje opozarja, da so možna neurja z nalivi in sunki vetra, ob tem bodo možni hitri porasti hudournikov in drugih vodotokov.

Arhiv Svet24
Krajevne padavine in nevihte se bodo krepile proti večeru in ponoči, sprva predvsem na zahodu in jugu, kasneje tudi drugod po državi, so za STA povedali na agenciji za okolje.
Nalivi bodo v četrtek pogostejši tudi v vzhodni polovici države. Ob tem bodo možni hitri porasti hudournikov in drugih vodotokov, lahko pa bo nastal tudi kakšen zemeljski plaz, je opozoril Andrej Pečenko z Agencije RS za okolje.
Agencija dodatno opozarja, da lahko danes popoldne, ponoči in v četrtek ob močnejših nalivih in nevihtah hitro narastejo manjše reke in hudourniki v večjem delu države, sprva na zahodu in jugu, kasneje pa tudi drugod. Ob tem lahko pride do razlivanj ob hudournikih tudi zaradi zajezitev s plavjem.
V četrtek bodo močneje narasle reke v večjem delu države. Zlasti reke v vzhodni in osrednji Sloveniji lahko presežejo opozorilne pretoke in poplavijo. Predvidoma v noči na petek se bodo hidrološke razmere po državi pričele umirjati.
Danes bo v južni in vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. V zahodni Sloveniji se bodo padavine zvečer krepile in ponoči zajele vso državo. Ob nevihtah bodo možni močnejši nalivi in sunki vetra. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, v južni in vzhodni Sloveniji do okoli 30 stopinj Celzija.
V četrtek bo dopoldne oblačno s padavinami, v južni Sloveniji bodo tudi še nevihte. Popoldne bodo padavine slabele in proti večeru povečini ponehale. Na Primorskem se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 16 do 20, na Primorskem do 26 stopinj C.
V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, čez dan se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, čez dan bodo še nastale posamezne plohe.