Nevarna plenilca

Morska psa v plavalke zasadila zobe trde kot jeklo

U.C.
9. 6. 2024, 08.40
Posodobljeno: 9. 6. 2024, 12.22
Deli članek:

Dva morska psa sta v petek na Floridi pokazala svoje zobovje in močno ranila tri plavalke. Plavanje v morju na Floridi se je že večkrat izkazalo za nevarno početje.

Profimedia
Morski psi so zaslužni za 5 smrti letno v morju na Floridi.

Prvi napad se je zgodil v petek okoli 13h po lokalnem času, ko je morski predator blizu plaže WaterSound Beach, kot blisk planil proti ženski in jo ugriznil. 45-letnica je utrpela hude poškodbe kolka in spodnjega dela leve roke in so jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, so sporočili gasilci. Del roke so ji morali amputirati.

Manj kot dve uri kasneje se je nevarni morski plenilec pojavil na drugi plaži na Floridi. Dve najstnici sta bili s prijateljicami do pasu v vodi, ko je morski pes planil nadnje. 15-letnica je utrpela znatne poškodbe zgornjega dela noge in roke, med tem, ko je dobila njena prijateljica manjše poškodbe na nogi.

Profimedia
Večina napadov se zgodi v obalnem pasu, kjer se hranijo morski psi.

Oblasti so s čolni patruljirale po obali in nekatere plaže so bile zaprte, čeprav so se v soboto znova odprle z vijoličnimi zastavami, ki opozarjajo na nevarno morsko življenje. Šerif okrožja Walton je v soboto sporočil, da so namestniki med patruljami opazili 4,2 m velikega morskega psa kladivca na plaži Santa Rosa , vendar so poudarili, da morski psi "niso neobičajni". "Želimo poudariti, da so morski psi vedno bili prisotni v zalivu. Plavalci in obiskovalci plaže naj bodo pri kopanju previdni in pozorni na okolico," je povedal.

Na Floridi večinoma napadejo morski biki ali črnoplavuti morski psi. Večina napadov se zgodi v obalnih vodah, običajno v bližini peščenega grebena, kjer se morski psi prehranjujejo in se lahko ujamejo ob oseki. Majhne ribe v tem letnem času potujejo v jatah blizu obale, kar bi lahko prispevalo k petkovim napadom, je povedal šerifov urad okrožja Bay.