Napad na Rusijo

Rusija naj bi preprečila nov napad z droni na Krim

S.Č./STA
7. 11. 2023, 10.54
Posodobljeno: 7. 11. 2023, 10.54
Deli članek:

Ruska zračna obramba je danes preprečila nov ukrajinski napad z brezpilotnimi letali na polotok Krim, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Profimedia
Ukrajinski notranji minister je sporočil, da so Rusi v zadnjem dnevu napadli kar 118 naselij.

Ukrajina naj bi proti zasedenemu polotoku izstrelila 17 dronov, od tega naj bi jih devet sestrelila zračna obramba, preostale pa naj bi ruske sile prestregle, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"V jutranjih urah je bil preprečen poskus Kijeva, da bi s 17 brezpilotnimi letali izvedel teroristični napad na rusko ozemlje. Zračna obramba je uničila devet ukrajinskih dronov, še osem pa smo jih prestregli nad Črnim morjem in ozemljem Krima," je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Guverner Sevastopola Mihail Razvožajev, ki ga je nastavila Moskva, je na Telegramu zapisal, da je zračna obramba v bližini mesta sestrelila pet dronov. Padajoči ostanki naj bi padli na dvorišče hiše in poškodovale eno osebo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Od začetka ukrajinske protiofenzive junija letos so se okrepili napadi ukrajinskih brezpilotnih letalnikov in raket na ozemlje enostransko priključenega Krima in Rusije, vključno z Moskvo. Zadnji napad na Krim je Ukrajina izvedla v nedeljo, pri čemer je z vodenimi raketi napadla ladjedelnico. Po navedbah ruske strani je bila v napadu poškodovana ladja.