Drama na letalu

Zasilno pristali v Celovcu, potnik ni preživel

R.T.
8. 11. 2021, 06.49
Posodobljeno: 8. 11. 2021, 06.52
Deli članek:

Zaradi zdravstvenih težav moškega je moralo na avstrijskem Koroškem zasilno pristati letalo letalske družbe Eurowings. Potnik na žalost ni preživel.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Celovcu je moralo v soboto zasilno pristati letalo nemškega nizkocenovnika Eurowings, ki je bilo na poti iz Kölna v egiptovski Hurgado. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik letalske družbe, je na krovu njihovega letala »71-letni moški nenadoma potreboval nujno medicinsko pomoč, zato se je osebje odločilo za zasilni pristanek v Celovcu.« Nemški Bild poroča, da med potniki na žalost ni bilo nobenega zdravnika ali osebe z medicinsko izobrazbo, za potnika pa je do pristanka skrbelo osebje.

Po navedbah tiskovnega predstavnika so potnika na letališču nemudoma oskrbeli reševalci, a je bilo to zanj že prepozno. Preostalih 177 potnikov je noč preživelo v celovškem hotelu, včeraj pa so se vrnili v nemški Köln. V skladu s prvimi ugotovitvami avstrijske policije je potnik umrl naravne smrti. Gre za nemškega državljana iz mesta Siegen v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija.