Zdravniška zmota

Morali bi mu vbrizgati malo botoksa, a so ga pomotoma obrezali

S.R.
10. 8. 2019, 18.18
Deli članek:

70-letni Terry Brazier je v bolnišnici pristal zaradi operacije mehurja, a jo je zdravnikom zagodla zmešnjava z napotnicami.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sodišče v britanskem mestu Leicester je 70-letnemu Brazierju, ki so ga v bolnišnici pomotoma obrezali, dodelilo 20.000 funtov (slabih 22.000 evrov) odškodnine. Na operacijski mizi se je znašel zaradi težav z mehurjem. Zdravniki bi morali opraviti cistoskopijo, poseg, pri katerem sečni mehur najprej pregledajo s kamero, nato pa v steno mehurja vbrizgajo botoks. Z botoksom mehur tako delno paralizirajo in s tem zmanjšajo inkontinenco. Zdravniki so zaradi zmešnjave z napotnicami opravili povsem drug poseg. Na spolnem udu je ostal brez sprednjega dela kožice.

Kot je za britanski časnik The Star pojasnil sam, se je med pogovorom z medicinskimi sestrami tako zamotil, da se je napačnega posega zavedel šele, ko je bilo prepozno. »Za napako se še vedno globoko in iskreno opravičujemo, gospodu Brazierju pa se še enkrat opravičujem tudi sam. Čeprav vem, da denar krivice nikoli ne bo popravil, upamo, da mu bo ta odškodnina nudila vsaj malo zadoščenja,« je dejal direktor bolnišnice Andrew Furlong.