Grozljiva šala

Poslala fotografijo odrezanega prsta

U.K.
1. 10. 2017, 08.27
Deli članek:

Prijateljica razvpite Angelice Heart je prejela grozljivo sporočilo – odrezan prst in grožnjo, da bodo bivšemu fotomodelu po enega odrezali vsako uro.

Arhiv časopisa Svet24
Darren Fitzpatrick je grozil, da bo Angelico ubil, če ne bo dobil plačila.

Neimenovana ženska, ki je bila v preteklosti tudi sama žrtev ugrabitve, je na sodišču povedala, da je dobila sporočilo s fotografijo. Na fotografiji je bil odrezan prst, zraven pa je bilo napisano, naj pošlje 8000 funtov (približno 9000 evrov), ali pa bodo 40-letnici vsako uro odrezali en prst. Priložen je bil video, na katerem je bilo slišati Angelico, kako joče od bolečin. Na glavi je imela vrečo ter roke zvezane za hrbtom.

A ni bilo vse tako, kot se zdi na prvi pogled. Angelica Heart, bivša Playboyeva zajčica, je namreč s svojim prijateljem Darrenom Fitzpatrickom vse skupaj zrežirala. Prijateljica je takoj poklicala policijo in ta je kmalu vdrla v hišo na cesti Neville v Birminghamu, kjer pa so našli Angelico povsem nepoškodovano. Policija je hitro ugotovila, da ni bila v nikakršnih težavah in si je ugrabitev izmislila.

Le šala

Policiji sta dejala, da je šlo le za šalo in da bi prijateljica to morala vedeti. In takšen zagovor je tudi zdržal na sodišču, ne Angelica ne Darren nista pristala v zaporu. A britanska javnost je ogorčena, saj je očitno, da sta sporočila nalašč poslala osebi, ki je nekoč doživela nekaj podobnega, in domnevala, da bi bila pripravljena plačati odkupnino. Vsi posnetki in zapisi tudi niso prav nič kazali na to, da bi šlo za šalo. Angelica in Darren sta poslala več posnetkov in zahtev za denar, torej je šlo očitno za kriminalno dejanje. V nekem trenutku ji je Darren tudi zagrozil z besedami, ali ima kakšne zadnje besede za svojo prijateljico. Sprva sta bila obsojena zaradi izsiljevanja in bi lahko končala za zapahi za kar precej časa, a so nato na sodišču zaključili, da je šlo res za šalo. Fitzpatrick je bil obsojen na osem mesecev in 200 ur družbenokoristnega dela, Angelica pa na sedem mesecev zaporne kazni in dve leti pogojne.