Anthony Scaramucci

V Beli hiši naj bi kovali zaroto proti Trumpu

G.G.
13. 8. 2017, 15.44
Posodobljeno: 13. 8. 2017, 17.04
Deli članek:

Odstavljeni direktor urada za komuniciranje Bele Hiše Anthony Scaramucci je postregel z močno izjavo. Pravi, da v Beli hiši rovarijo zoper ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Profimedia
Trump se zapleta v besedno vojno s Severno Korejo. Bi lahko bil to dodaten razlog za nezadovoljstvo določenih krogov v Beli hiši?

Reuters
Anthony Scaramucci

V pogovoru za televizijsko hišo ABC je Scaramucci dejal, da obstajajo ljudje znotraj Bele hiše, ki poskušajo odstaviti Trumpa. Kdo na bi bili ti ljudje? Predstavniki politične elite, ki me delujejo v interesu ameriškega predsednika, je bil izmuzljiv Scaramucci in na vztrajanje voditelja oddaje News on Sunday Georgaea Stephanopoulousa, naj pride na dan z imeni, je dejal, da jih je nekaj doslej že imenoval.

Kdo je Anthony Scaramucci?

Scaramucci, nekdanji finančnik na Wall Streetu, ni dolgo zdržal na položaju vodje urada za komuniciranje v Beli hiši. Na položaju je zdržal le deset dni. V teh dneh je kar streljal z neprimerni, tudi vulgarnimi izjavami in napadal predvsem šefa Trumpovega kabineta Reincea Priebusa

Trump je čez nekaj dni kar preko twitterja odstavil Priebusa in na njegov položaj nastavil dotedanjega ministra za domovinsko varnost upokojenega generala Johna Kellyja. Ta pa je čez dva dni dosegel, da se je Trump znebil problematičnega Scaramuccija.

Reuters
Da ima Donald Trump nasprotnike tako v taboru republikancev kot demokratov je znano, doslej pa se ni govorilo o kakšnem razdoru v Beli hiši.