Upravna enota Ljubljana

Za 13 minut parkiranja je besen odštel 6 evrov

J.V.
13. 2. 2024, 09.15
Posodobljeno: 15. 2. 2024, 01.38
Deli članek:

Lastnik parkirišča pred Upravno enoto Ljubljana na Tobačni ulici glede cenovne politike parkirišč ne popušča. Omenjeno parkirišče sicer že nekaj let velja za najdražje v državi.

Instagram
Račun.

Parkirišče pred upravno enoto v Tobačni ulici v Ljubljani že nekaj let velja za eno najdražjih v državi. Prvih 10 minut parkiranja je tam sicer brezplačnih - če vam slučajno uspe karkoli urediti v 10 minutah na upravni enoti, kjer so čakalne dobe najmanj uro, če ne uro in pol. Potem obvelja tarifa 6 evrov ne glede na čas parkiranja. "Danes največji nateg - za 13 min parkiranja pri upravni enoti 6 eur!!! WTF Ne vem, a so Akustika Group svetovni carji al pa jaz največja budala," se je pred dnevi na Instagramu pritožil nek uporabnik.

Na MOL lahko odiranje voznikov samo nemo spremljajo

V zvezi s številnimi vprašanji oziroma pritožbami meščank in meščanov glede višine parkirnine na parkirišču na Tobačni ulici, ob Upravni enoti Ljubljana, so na Mestni občini Ljubljana (MOL) že leta 2021 poudarili, da to parkirišče ni v lasti MOL, zato na ceno parkiranja tam nimajo vpliva. Z lastnikom so sicer stopili v stik, a je bil njegov odgovor, da so si zastavili tako cenovno politiko in da od cene ne odstopajo. Najbližje parkirišče v lasti MOL je sicer parkirišče Mirje na drugi strani Tržaške ceste, na katerem cena parkiranja v dnevnem času znaša 0,70 evra na uro.

Lastnik se lahko pohvali z nakupom najdražje nepremičnine v letu 2022

Med lastniki Akoustika Group je Aleksander Jereb, po pisanju necenzurirano vplivni in spretni podjetnik, ki se ne pojavlja v javnosti, med tranzicijo pa je postal lastnik večjega števila podjetij (med njimi Kompas Shop) in nepremičnin. Jereb se po pisanju necenzurirano lahko pohvali tudi z nakupom najdražje nepremičnine v letu 2022. V naselju Rudnik pri Radomljah, ki je le streljaj oddaljeno od igrišča za golf in arboretuma v Volčjem potoku, se nahaja 65.000 kvadratnih metrov veliko posestvo. Na njem stoji ogromna hiša z bazenom in konjušnico, obdano pa je z gozdovi in idilično okolico, za kar je Jereb odštel 4 milijone evrov.