14. avgust bo dan solidarnosti

Golob pravi, da ne bomo doma samo 15. avgusta, ampak tudi dan prej

P.K.
8. 8. 2023, 07.30
Posodobljeno: 8. 8. 2023, 09.54
Deli članek:

Predsednik vlade Robert Golob je v svojem televizijskem nastopu podrobneje pojasnil, kako bo država pomagala prizadetim v poplavah, poleg tega je dejal, da bo 14. avgust verjetno dela prost dan.

S.R. / M24
Golob bi tistim, ki so izgubili domove, postavil montažne hiške.

Predsednik vlade Robert Golob je v oddaji 24UR ZVEČER obljubil pomoč vsem občinam, ki so jih prizadele katastrofalne poplave. Do zdaj je bilo nakazanih prvih deset milijonov na Rdeči Križ in Karitas, ki predstavlja prvi paket pomoči, bodo pa za odpravljanje posledic najhujše vremenske ujme odkar je Slovenija samostojna, namenili še več sredstev.

Golob je omenjal tudi nadomestne gradnje za tiste, ki so izgubili svoje domove, poleg tega je naznanil nadomestne gradnje: "Razmišljamo, da bi za tiste, ki so izgubili streho nad glavo, organizirali gradnjo novih hiš, občina bi zagotovila zemljišča, jih komunalno opremila, potem pa bi država postavila objekte, tam kjer so ljudje izgubili streho nad glavo," je pojasnil za 24UR ZVEČER.

Kot je razložil v nadaljevanju, bi šlo za tipizirane montažne hiše, podobno kot ob popotresni obnovi v bivši Jugoslaviji. 

Dva prosta dneva

Očitno razmišlja tudi o tem, kar so predhodno na družbenih omrežjih predlagali nekateri Slovenci - da bi dan pred 15. avgustom, ki je praznik in dela prost dan, ljudje imeli prost dan tudi 14. avgusta, kar je ponedeljek, da se na ta dan ljudje lahko posvetijo čiščenju ne samo svojega doma ampak da pomagamo tudi znancem in sosedom. 14. avgust bi bil označen kot dan solidarnosti. Vlada bo o tem najverjetneje odločala že na današnji seji.