Prijava policiji

Urbanija razburjen, ker je Hribar Vido Petrovčič označil za "sugar muti"

R.T.
15. 6. 2023, 12.23
Posodobljeno: 15. 6. 2023, 12.36
Deli članek:

V.d. direktorja Televizije Slovenija Uroš Urbanija je prepričan, da je radijski voditelj Sašo Hribar »žalil in poniževal novinarje in novinarke RTV Slovenija«.

Primož Lavre
Uroš Urbanija
Hribar je leta 2009 zaradi cenzure nekdanjega urednika na nacionalni RTV Petra Radovića označil za »turbo anus«. Radovič je tožil Hribarja, na koncu pa je ustavno sodišče zavrnilo Radovićev tožbeni zahtevek in ocenilo, da so ostre besede Saša Hribarja na račun urednika televizije v dopustnih okvirih svobode izražanja.

Četica, ki se je v času Janševe vlade zavihtela na vodilne položaje na RTV Slovenija, se po ustanovni seji novega sveta RTV počasi poslavlja od svojih položajev. Še prej pa bodo poskrbeli za kakšno zanimivost. Nekdanji piarovec Janševe vlade in v.d. direktorja Televizije Slovenija Uroš Urbanija je »po pooblastilu v. d. generalnega direktorja podal naznanitev kaznivega dejanja žaljive obdolžitve.« Kaj je tako zbodlo njegov čut za pravičnost in dostojnost? Prepričan je, da je svetnik RTV in legendarni voditelj Radia Ga Ga Sašo Hribar »na konstitutivni seji Sveta RTV svetnik grobo žalil in poniževal novinarje in novinarke RTV Slovenija.«

Naznanilo domnevnega kaznivega dejanja žaljive obdolžitve je podal na Policijsko postajo Ljubljana. Zmotilo ga je, ker je novinarko TV Slovenija Vido Petrovčič, ki je dan pred sejo intervjuvala v. d. generalnega direktorja RTVS Andreja Graha Whatmougha, označil za »sugar muti«. Po mnenju Urbanije gre pri tem za »očitek neresničnega žaljivega dejstva«, saj je »sugar muti« popačen izraz sugar mama, ki pomeni, da ta oseba nudi »finančno oziroma materialno podporo mlajši osebi, v zameno za seksualne ali romantične užitke«. S tem naj bi Hribar škodil dobremu imenu Petrovčičeve, je prepričan Urbanija.

Urbanijeva naznanitev kaznivega dejanja žaljive obdolžitve.

Nekdanjega urednika televizije in spletnega portala Nova24 je zmotila še Hribarjeva ocena oddaje Panorama in njenih voditeljev. Ustvarjalce Panorame je označil za »umotvore«, kar želel te prikazati kot še posebej neumne, obenem pa naj bi jih po krivem obtožil žaljivega dejanja, ko je zanje dejal, da so »na ruševinah postavili ruševine in nič novega«. Dodatno naj bi jih po mnenju Urbanije Hribar užalil še, ko jih je namesto kot novinarje opisal kot ljudi, ki želijo delati pred kamero in ki jim je pri tem popolnoma vseeno »al vlečejo kuglco iz trotl bobna, al delajo v zabavnem programu al delajo v erotičnem programu al kjerkoli že, samo da so na televiziji.«