Zaporniška celica ali stanovanje?

V Ljubljani 7.000 evrov za kvadratni meter, WC pa poleg postelje

Ž.K.
11. 10. 2022, 21.03
Posodobljeno: 12. 10. 2022, 08.32
Deli članek:

Ko smo že mislili, da smo na slovenskem nepremičninskem trgu videli vse, se je znova pojavil oglas za stanovanje, ki si ne zasluži tega imena.

nepremicnine.net
Najdražji kvadratni meter v Ljubljani.

Na najbolj znanem slovenskem nepremičninskem portalu nepremicnine.net smo zasledili oglas za "garsonjero". Cena je na prvi pogled ugodna 55.000 evrov in gre za najcenejše ljubljansko "stanovanje" ta hip. A opis šokira. Velikost nepremičnin je manj kot 8 metrov, kar je drugače minimalen standard za kabinet. To pomeni, da je cena stanovanja skoraj 7.000 evrov na kvadratni meter, kar ga uvršča med najdražje nepremičnine v Sloveniji.

Nepremičnina iz oglasa, namenoma je ne bomo imenovali stanovanje, ne izpolnjuje niti osnovnih standardov iz Pravilnika o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev stanovanjskih stavb in stanovanj. V tem je namreč določeno, da mora biti vsaj en prostor namenjen osebni higieni in mora biti ločen od ostalih prostorov. Kot je razvidno iz fotografij se WC školjka nahaja tik ob postelji. Nasproti pa je mikro tuš kabina. Res je sicer, da prodajalec ponuja opcijo, da se lahko wc školjko in tuš kabino nekako loči od ostalega stanovanja, kako je želel to izvesti lahko le ugibamo. Sklepamo lahko, da novi lastnik prav veliko obiskov ne bo imel.