Oblačna sobota

Dež se bo čez dan razširil na večji del Slovenije, kmalu spet nova pošiljka snega

J.P./STA
6. 2. 2021, 09.11
Posodobljeno: 6. 2. 2021, 09.13
Deli članek:

Dež se bo dopoldne na zahodu okrepil in se čez dan razširil na večji del Slovenije, najmanj ga bo v vzhodnih krajih.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Danes bo v vzhodni Sloveniji delno jasno s precej občasno goste koprenaste oblačnosti. Drugod bo pretežno oblačno in ponekod na zahodu tudi megleno. Predvsem v hribovitih krajih na zahodu bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo šibak do zmeren jugozahodnik, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na vzhodu do okoli 16 stopinj Celzija. V nedeljo bo oblačno. Dež se bo dopoldne na zahodu okrepil in se čez dan razširil na večji del Slovenije, najmanj ga bo v vzhodnih krajih. Pihal bo južni veter, ob morju okrepljen jugo. Najnižje jutranje temperature bodo v severni Sloveniji okoli 4, drugod od 7 do 11, najvišje dnevne od 5 do 12, ob morju in na severovzhodu do 14 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo ponekod še deževalo. Jugozahodnik bo čez dan povsod ponehal. V torek bo hladneje. Nekaj sonca bo na Primorskem, drugod pa bo oblačno in predvsem v južni Sloveniji bo občasno predvsem rahlo snežilo.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi južnih smeri topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo ob Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo predvsem v Gorskem Kotarju. Drugod bo delno jasno. Na Hrvaškem bo pihal jugozahodnik. V nedeljo bo v krajih vzhodno od nas večji del dneva še suho vreme. Drugod bo oblačno in deževno. Ob severnem Jadranu bo pihal okrepljen jugo.

Biovreme: V soboto bo vpliv vremena na počutje večinoma ugoden, le vremensko najbolj občutljivi bodo imeli manjše vremensko pogojene težave. V nedeljo se bo vremenska obremenitev krepila, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave.