Slovenija

Hilda varuje njegovo skrivnost?

MS
27. 9. 2013, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V medijih se pojavljajo informacije, da ima Telekomovec Marko Pogorevc v ljubljanski stanovanjski soseski Drogerija več kot 200 kvadratnih metrov veliko dvoetažno stanovanje, vendar naj bi imel še eno etažo, ki ni nikjer vpisana in za katero ne ve niti stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril.

Mediaspeed, STA

V medijih se pojavljajo informacije, da ima Telekomovec Marko Pogorevc v ljubljanski stanovanjski soseski Drogerija več kot 200 kvadratnih metrov veliko dvoetažno stanovanje, vendar naj bi imel še eno etažo, ki ni nikjer vpisana in za katero ne ve niti stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril.

Alenka Gril odškodninsko toži Marka Pogorevca zaradi odpisa več kot tretjine cene. Njegova nepremičnina v Spodnji Šiški naj bi bila v resnici vredna več kot pol milijona evrov.

Marko Pogorevc je leta 2007, ko je bil na predsedniških volitvah vodja volilnega štaba Lojzeta Peterleta in je pozneje s tega položaja odletel, od Vegrada kupil razkošno stanovanje v soseski Drogerija, ki ima tudi 11 kvadratnih metrov veliko ložo in 10 kvadratnih metrov veliko teraso, poleg pa je dobil še tri parkirna mesta. Lahko si je mel roke, saj je v času, ko je kvadratni meter dosegal ceno tudi 3.000 evrov, sam plačal samo 1.600 evrov za kvadratni meter.

STA
Stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril.

Za to stanovanje bi moral odšteti nekaj več kot 335 tisočakov, toda glej ga, zlomka, Pogorevc naj bi v stanovanju našel kup nepravilnosti – od tega, da mu zamaka streha in so stropi prenizki, do tega, da so parkirna mesta premajhna. Zato mu je Hilda Tovšak odpisala 127 tisoč evrov, tako da je Pogorevc, ki zaradi tega res ni v ponos državnemu podjetju Telekom, saj Vegrad v času odpisa ni mogel več plačevati delavcev, za kvadratni meter odštel le dobrega tisočaka evrov. Neuradni viri pravijo, da mu je to dogovorno omogočila prav Tovšakova, saj mu dela kupnine drugače ni mogla odpisati. Danes šefica propadlega velenjskega gradbinca ždi v zaporu, Pogorevc pa ji vrača tako, da jo še bolj tlači v blato.

Kakorkoli, Alenki Gril se je vse skupaj zdelo sumljivo in se s takimi odpustki seveda ni strinjala, saj drugi kupci tamkajšnjih stanovanj, med katerimi je precej znanih osebnosti, sploh niso imeli pripomb, o premajhnih parkirnih prostorih pa mu je prek medijev zabrusila, naj si pač omisli manjši avto. In ga zdaj odškodninsko toži skupaj z obrestmi za 144 tisočakov. Toda to ni edina težava člana, kot je pred meseci govorila anonimka z naslovom 'Nevidna moč, vplivnega slovenskega gejevskega lobija'. Če je sam pred leti po napadu na poslanca Mira Petka kriminalcem 'dihal za ovratnik', zdaj kriminalisti njemu. Domnevno zaradi super ugodnega kredita, ki naj bi ga dobil pri Hypo banki.

Vendar mu ni težko. Poleg lepe in donosne svetovalne službe v Telekomu ima Marko Pogorevc še dve podjetji. Atlantik group, ki ga je registriral junija 2011 in je imelo lani 76.550 evrov prihodkov (skoraj 39 tisoč evrov dobička), ima sedež na Ulici Milana Majcna 18, Pogorevčevem šišenskem domačem naslovu.

Drugo podjetje, Fronteks, ki ga je avgusta lani ustanovil Atlantik group in je imelo v štirih mesecih 18 tisoč evrov prihodkov, pa ima sedež na Kotnikovi 20, v starem stanovanju nekdanjega policista. V njem je bival od leta 1994 in je leta 2001, ko je bil generalni direktor policije, 85 kvadratnih metrov veliko stanovanje odkupil po ceni tisoč evrov za kvadratni meter, čeprav je bila že tedaj cena v središču Ljubljane trikrat višja.