Slovenija

Erjavec se bo srečal z ruskim ministrom Nikiforovom

STA / J.P.
29. 7. 2013, 07.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec se bo danes na gradu Strmol sestal z ruskim ministrom za zveze in množične komunikacije Nikolajem Nikiforovom.

Mediaspeed
Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec

Erjavec in Nikiforov predsedujeta omenjeni komisiji. Njeno prihodnje zasedanje bo potekalo v drugi polovici leta v Rusiji, ministra pa bosta danes med drugim določila točen datum, so sporočili z ministrstva za zunanje zadeve.

Tema pogovorov bo prihodnje zasedanje slovensko-ruske medvladne komisije za trgovinsko-gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje.

Sogovornika bosta tudi pregledala aktualne podatke o gospodarskem sodelovanju med državama, govorila bosta o uresničevanju dogovorov z zadnjega zasedanja medvladne komisije, ki je potekalo novembra lani na Brdu pri Kranju, ter uskladila vsebine naslednjega zasedanja komisije.

Na dnevnem redu pa je tudi pregled izvajanje programa o pomembnejših projektih med državama. Ta hip je v programu 36 skupnih projektov s področja energetike in energetske učinkovitosti, uvajanja naprednih tehnologij, informacijsko-telekomunikacijske opreme in sodobnih rešitev, investicij ter s področja inovacij in znanstveno-raziskovalne dejavnosti.