Kultura

Vrača se Slovenski pozdrav

Nejc Simšič
23. 9. 2015, 20.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Petkovi večeri ostajajo tradicionalno narodnozabavno glasbeno obarvani, saj se ta petek zvečer na TV Slovenija vrača Slovenski pozdrav z uspešnimi in priljubljenimi rubrikami.

TV SLO

V jesenskih oddajah Slovenski pozdrav se bodo predstavile tako obetavne mlade kot tudi uveljavljene starejše narodnozabavne skupine. Ustvarjalci oddaje se bodo spomnili številnih obletnic, ki jih letos praznujejo ustvarjalci te glasbe. Ohranili bodo uspešno in dobro gledano rubriko Mali velikani, v kateri bodo spet odkrivali mlade pevske talente iz vse Slovenije – stare med 8 in 14 let, ki prepričljivo interpretirajo ljudske in narodne pesmi. V oddaji ostaja kviz Kdo ve več, v katerem s pomočjo arhivskega gradiva, fotografij, predmetov in oseb preverjajo znanje o slovenski domači glasbi. Letos so kvizu dodali tudi novo igro Skriti glas. Tudi v nadaljevanju sezone bodo prirejali zabavne skladbe v narodnozabavne, presenečali gledalke in gledalce v dvorani z igro Zvonček želja, v kateri se bodo za lepo nagrado morali zelo hitro odzvati. Povsem nova pa bo rubrika Ponosni na podeželje, ki jo bodo izvedli v sodelovanju z Zvezo društev podeželske mladine Slovenije. Mladi bodo v Šentrupertu na Dolenjskem tekmovali v posebnih ljudskih igrah.

Povsem nova bo rubrika Ponosni na podeželje, ki jo bodo izvedli v sodelovanju z Zvezo društev podeželske mladine Slovenije. 

RUBRIKA PONOSNI NA PODEŽELJE

V jesenski seriji oddaj Slovenski pozdrav bodo ustvarjalci oddaje dali poudarek slovenskemu podeželju. Vsak teden se bodo pomerili mlada dekleta in fantje – gre za ekipe Društev podeželske mladine. »Želimo predstaviti mlade s kmetij, posestev, vinogradov, ki skrbijo, da slovensko podeželje tako lepo živi. Ob fizično težkem delu pa se znajo tudi dobro imeti. Tako kot mi,« je povedal voditelj Blaž Švab. Tekmovanja Društev slovenske podeželske mladine bodo na Dolenjskem, v deželi kozolcev v Šentrupertu.